Susanna brengt Bendik Baksaas remixes ‘The Ghost’ en een ‘A Pagan’s Prayer’ uit op 15 december en 1 januari

Susanna brengt Bendik Baksaas remixes ‘The Ghost’ en een ‘A Pagan’s Prayer’ uit op 15 december en 1 januari

2020 is voor Susanna een jaar van dingen voor het eerst doen; zo brengt ze voor het eerst remixes uit van haar eigen nummers. In augustus speelde ze op het Punkt Festival in Kristiansand, en de opkomende Noorse elektronische muzikant Bendik Baksaas remixte haar concert direct daarna live. “Een intrigerende ervaring die mij aan het denken zette“, zegt Susanna.

Susanna is een zeer productieve artiest; afgelopen september lanceerde ze haar nieuwste album ‘Baudelaire & Piano’, met een optreden in het Henie Onstad Arts Center nabij Oslo waarbij ze muziek met licht, video, kostuums en scenografie combineerde. Het album kreeg goede recensies; onder andere vier sterren in The Guardian en de Financial Times.

Twee van de nummers van het album, waarop Susanna Baudelaire’s poëzie met pianomuziek combineert, transformeren nu verder. Bendik Baksaas maakte remixes van de liedjes ‘The Ghost’ en ‘A Pagan’s Poetry’. “De ervaring op het Punkt Festival eerder dit jaar bracht me op het idee dat het Baudelaire-materiaal perfect is om verder te laten transformeren en in nieuwe kaders te plaatsen” vertelt Susanna. Ze had het geluk om op één van de weinige festivals te kunnen optreden, die deze zomer door konden gaan. “Door Bendik’s remix van mijn concert kreeg ik een nieuw perspectief op Baudelaire’s woorden en mijn eigen liedjes. Poëzie uit de negentiende eeuw kan soms lastig te doorgronden zijn. Ik vind het leuk om de composities te ontleden en ze in een moderner en speelser jasje te steken. Bendik is erin geslaagd om precies dat te doen. ”

Susanna’s ‘The Ghost’ (Bendik Baksaas Remix) komt op 15 december uit met een prachtige video van Jenny Berger Myhre. “De video is weer een speelse remix van het videomateriaal gefilmd door Carsten Aniksdal in het Henie Onstad Arts Center. Gecombineerd met de bewerkingen en input van Jenny Berger Myhre. Het is een prachtige clip geworden!“, zegt een enthousiaste Susanna.

Bekijk de clip via: https://bit.ly/TheGhostRemixMusicVideo

De tweede remix Susanna’s ‘A Pagan’s Poetry’ (Bendik Baksaas Remix) komt uit op 1 januari en zal meteen na middernacht op oudejaarsavond beschikbaar zijn. Susanna: “Ik wil een nieuwe start markeren voor 2021; we kunnen dansend het nieuwe jaar ingaan, zelfs als dat thuis is in plaats van op een groot feest.

Gevestigd in Oslo, richtte de klassiek geschoolde zangeres, pianiste en componiste Susanna Wallumrød in 2000 Susanna and the Magical Orchestra op, met wie zij prachtige, minimalistische interpretaties van popsongs maakt. Sinds 2007 verkende zij verschillende kanten van haar songwriting. Van het Meshes of Voice project met de genre-overstijgende zangeres Jenny Hval, tot muzikale interpretaties van de Noorse dichter Gunvor Hofmo en de samenwerking met de nieuwe muziekgroep Ensemble neoN op het album ‘The Forester’ (2013). ‘Garden of Earthly Delights’ uit 2019 werd geprezen als ‘intrigerend’ en ‘briljant en meeslepend’ in de internationale pers en werd genomineerd voor een Noorse Grammy Award (Spellemannprisen). Voor eerdere releases won de zangeres deze prijs al driemaal.

Bendik Baksaas is een elektronische muzikant, geboren in 1991, die deel uitmaakt van de jonge, levendige muziekscene in Noorwegen. Zijn kenmerkende stijl van speels minimalisme omvat warme ambient en functional techno.

Spotify Susanna: https://susannamagical.com/
Website Bendik Baksaas: http://bendikbaksaas.com/ 

Susanna heeft voor ‘Baudelaire & Piano’ ook een songbook gemaakt dat te bestellen is via: https://bit.ly/OrderBaudelairePianoSongbook

About Jessica de Wal