Borka Balogh brengt nieuwe video ‘Hollow’ uit.

Borka Balogh brengt nieuwe video ‘Hollow’ uit.

Borka Balogh heeft de nieuwe video ‘Hollow’ uitgebracht. De track is afkomstig van haar debuutalbum ‘Borka Balogh’ dat aanstaande maandag in Cinetol wordt gepresenteerd.

Zangeres Borka vertelt over ‘Hollow’: “Een paar maanden geleden ontmoette ik Ryan Lambert, een ongelooflijk getalenteerde kunstenaar. We besloten samen te werken aan een visuele weergave van ‘Hollow’, het donkerste nummer van mijn album. Het is een verhaal over de emotionele uitputting die je voelt als alles te veel is, wanneer je het gevoel hebt dat nog maar een klein stapje verwijdert bent van je einde. Het gaat over het overweldigende gevoel van leegheid als een verdedigingsmechanisme tegen de zwaarte van de hedendaagse maatschappij.”

Bekijk ‘Hollow’ op Youtube: https://youtu.be/s-eDZOt7coc.

Borka Balogh nodigt haar luisteraars uit om niet langer weg te rennen voor innerlijke demonen en spoort hen aan de donkere kant, die in iedereen aanwezig is, te omhelzen. Iets wat ze heeft geleerd van haar eigen liedjes. Ze vertelt: “Ik ben een emotie-junkie en creëerde daarom een wereld waar ik het volledige spectrum van al mijn emoties onder ogen kan zien. Via mijn muziek wil ik deze wereld delen met iedereen die daar behoefte aan heeft.”

De muziek van Borka Balogh is mysterieus en dramatisch, inspirerend en hoopvol. De tien songs op het debuutalbum illustreren de continue interne strijd tussen de lichte en donkere kant van de indieartiest. Geïnspireerd door sterke, vrouwelijke muzikanten en teruggrijpend naar haar Hongaarse roots, onthult de zangeres een kwetsbaarheid die ze nog niet eerder heeft laten zien.

Geïnspireerd door de bloeiende indie-muziekscene in West Europa, besloot Borka twee jaar geleden haar toenmalige geliefde achterna te reizen naar Nederland, want heeft geleid tot een levensveranderd keerpunt in haar muziekcarrière. Toen de relatie eindigde, gebruikte de zangeres haar liefdesverdriet om haar donkere kanten te verkennen. Na de EP ‘Traces Of You’ uit 2018, is ‘Borka Balogh’ de tweede release. De release van ‘Borka Balogh’ wordt op 30 september gevierd in Cinetol in Amsterdam, met FOSS in het voorprogramma.

www.borkabalogh.com

About Jessica de Wal