Marynka neemt je mee op een wandeling langs de Noordzeekust met nieuwe single ‘Yellow Rubber Boots’  

Marynka neemt je mee op een wandeling langs de Noordzeekust met nieuwe single ‘Yellow Rubber Boots’  

‘Yellow Rubber Boots’ is de tweede single van het aanstaande album Dimension 5. De piano track is opgenomen in de studio van Attie Bauw met 14 microfoons, en zal het ook worden uitgebracht in Atmos Dolby.

Troostend en ontspannend

‘Yellow Rubber Boots’ beschrijft een wandeling langs de Noordzeekust op één van die zeldzame warme en zonnige dagen in de herfst. De muziek schept ruimte en is troostend en ontspannend.

Eerste Nederlandse muziekproductie in Dolby Atmos

‘Dimension 5’ is zeer waarschijnlijk de eerste Nederlandse muziekproductie die gemaakt is met Dolby Atmos, een meeslepend surround geluidssysteem dat tot nu toe alleen in de filmindustrie werd gebruikt. Attie Bauw (bekend van zijn werk met The Nits, The Scorpions, Menace with Bootsy Collins and Maceo Parker, Hans Dulfer en Yulduz) van Bauwhaus studio’s in Amsterdam heeft het album opgenomen en gemixt en staat daarmee garant voor een geheel nieuwe muzikale ervaring. De single ‘Yellow Rubber Boots’ zal beschikbaar zijn als Atmos Dolby-bestand op het platform Tidal en zal compatibel zijn met binaurale en standaard stereo.

Een half miljoen Spotify luisterbeurten

In 2020 kwam Marynka’s eerste pianoalbum ‘Red Moon’ uit, deze werd goed ontvangen door luisteraars, muziekcuratoren en media. Bijna een half miljoen luisterbeurten op Spotify leidde tot een solide, nieuwe fanbasis voor Marynka die al haar hele leven muziek maakt, maar zich pas sinds een de laatste paar jaar volledig focust op haar favoriete instrument; de piano.

www.marynkanicolai.com

About Jessica de Wal