Like Lovers combineert experimentele post-pop en indie electronica op debuutalbum

Like Lovers combineert experimentele post-pop en indie electronica op debuutalbum
Like Lovers is het project van de Duitse muziekproducer en multi-instrumentalist Jan Kerscher. Like Lovers staat voor een bijzondere mix van experimentele post-pop en indie electronica. Het debuutalbum ‘ Everything All The Time Forever’ komt op 6 september 2019 uit.

Beluister het album via SpotifyApple Music of Deezer.

Veelomvattende melodieën, weloverwogen teksten en meeslepende zang

Het startpunt van het album is het titelnummer ‘Everything All Time Forever’, dat alles laat horen waar Like Lovers voor staat: elektronische geluiden, veelomvattende melodieën, weloverwogen teksten en de meeslepende zang van Jan Kerscher. ‘People Shaped Mirrors‘ is als een muzikaal uurwerk; consistent en treffend. ‘Levitation’ wordt gekenmerkt door een donkerdere elektronische vibe die je laat wegzweven, waarna ‘Infinte’ je opwarmt als een warme bries op een zomerdag. Die optimistische toon wordt voortgezet in ‘Am I Still Here’ waarna ‘Gone’ je melancholisch laat voelen. ‘Something Else’ kan worden gezien als muzikaal empowerment en ‘Health’ laat horen dat er altijd wat te leren valt over je gezondheid. ‘Fall‘ markeert het episch centrum van het album; een duister en melancholisch popliedje over de keuzevrijheid van het individu. ‘Alive’ is een duet met de Amerikaanse zangeres Hannah Epperson en een optimistische afsluiting van het album.

Interactie tussen rauwe energie, technische kwaliteit en sterke emoties

Like Lovers put uit talloze muzikale invloeden. In zijn tienerjaren zocht Jan Kerscher vooral naar energie en positiviteit in muziek. Hij werd beïnvloed door bands als Beastie Boys, Rage Against The Machine en in het bijzonder At The Drive-In. Als jongvolwassene raakte Jan verdwaald in het werk van Björk, Radiohead, Jeff Buckley & Co. Zijn muziekkeuze had ook een uitwerking op zijn gevoelsleven en beïnvloede zijn eigen muzikale uitspattingen. Wat later lukt het Jan zijn emoties meer te reguleren met behulp van zijn nieuw gevonden liefde voor Math Rock. Tot op de dag van vandaag hoor je in de muziek van Like Lovers een interactie tussen rauwe energie, technische kwaliteit en de sterke emoties van Kerscher.

Ghost City Recordings

Jan Kerscher groeide op in het prachtige kleine dorp Brombachsee bij een stuwmeer in het Frankische merengebied in Duitsland. Hij woonde achtereenvolgens in grotere steden als Stuttgart en Neurenberg om daarna terug te keren naar zijn Frankische roots om daar zijn eigen opnamestudio te vestigen. Ghost City Recordings werd al snel een begrip in de Duitse Indie scene. Projecten als A Tale Of Golden Keys, Munity On The Bounty, Tristan Brusch, Lion Sphere of Hannah Epperson waren de  focus van Kerscher’s studiowerk de afgelopen jaren.

Muzikale kosmos

Op het podium wordt Like Lovers verrijkt door Paul Seidel (The Ocean, Nightmarer, FERN), Joda Foerster (Mighty Oaks, Schlagzeugmafia, David Lemaitre), Sebastian Schlecht (Mighty Oaks, Get Well Soon) en Hannes Neunhoeffer (A Tale Of Golden Keys). De band is meer dan alleen een pure live band; de muzikanten vormen het raamwerk van de muzikale kwaliteit en verscheidenheid aan Like Lovers. Als een eigen muzikale kosmos.

www.wearelikelovers.com

About Jessica de Wal