Susanna – Perfect Day

Susanna – Perfect Day

De duimpiano, barokke harp en een melancholische vrouwenstem vormen de kern van Susanna’s minimalistische versie van het klassieke nummer ‘Perfect Day’ van Lou Reed. De viool en accordeon voegen subtiele accenten toen aan Susanna’s vertolking van een perfecte dag. ‘Perfect Day’ is afkomstig van ‘Go Dig My Grave’, het twaalfde album van Susanna dat op 9 februari uitkomt. Beluister ‘Perfect Day’ via Spotify.

Lou Reed is één van mijn favoriete artiesten, ik heb van jongs af aan veel naar hem geluisterd. Harpiste Giovanna Pessi, met wie ik samenwerk, opperde om een eigen versie van ‘Perfect Day’ te maken, iets wat bijna onmogelijke taak leek”, vertelt Susanna.
De originele versie zat zo diep geworteld, dat er flink wat tijd overheen ging voordat Susanna en Giovanna iets maakten wat echt van henzelf was. Onder het genot van een uitgebreid diner en veel schnapps, viel alles uiteindelijk op zijn plek.

De videoclip voor ‘Perfect Day’ is gemaakt door André Løyning. Hij kwam met het idee een perfecte dag te laten zien waar mensen niet meteen aan denken. De clip brengt de liefde en affectie tussen twee mannen in een relatie in beeld. Samen genieten zij van een vrije dag. Bekijk de clip op Youtube: https://youtu.be/NHfkm_FgoBc.

Susanna licht toe: “Ik was meteen weg van het concept en we zijn op zoek gegaan naar het juiste koppel. De belangrijkste reden voor mij om deze video te maken, is om de wereld een stel van hetzelfde geslacht te laten zien op een alledaagse, “perfecte dag”. Ik vind het belangrijk dat mensen lief kunnen hebben en samen kunnen leven, ongeacht hun geslacht of seksuele voorkeur. Ik denk dat Løyning een prachtige video heeft gemaakt voor onze versie van het nummer van Lou Reed.”

De cover art van de single, genaamd “Sprodomantis Lineola” is van de hand van de gerenommeerde Noorse graficus Arne Bendik Sjur. De kunstenaar zit meer dan 50 jaar in het vak, en heeft zijn werk ter beschikking gesteld aan Susanna.

www.susannamagical.com

About Jessica de Wal