Marynka brengt hoop in bange dagen met nieuwe single ‘Dismay Waltz’

Marynka brengt hoop in bange dagen met nieuwe single ‘Dismay Waltz’

De genezende kracht van muziek
Marynka gelooft in de genezende kracht van muziek en wil dit graag delen met haar publiek. Deze zomer brengt ze daarom haar “soundtrack for selfcare” uit, het album ‘Red Moon’. Het is het eerste solo piano album van de Nederlands-Russische artiest en multi-instrumentalist. De nieuwe single ‘Dismay Waltz’ speelde Marynka op haar vleugel tijdens een 2,5 uur durende set ter ere van de zeventigste verjaardag van het Gorkipark in Moskou. ‘Dismay Waltz’ komt uit op 17 april 2020.

Verontrustend maar hoopvol
‘Dismay Waltz’ brengt hoop in bange dagen. De single geeft uiting aan de unheimische gevoelens die voor iedereen herkenbaar zijn. Tegelijkertijd zijn de pianoklanken ook rustgevend en gracieus, waarmee een zeker gevoel van vertrouwen in de toekomst bereikt wordt. Marynka licht toe: “”Dismay Waltz” is een muzikaal signaal dat helpt om de harmonie en balans van de ziel te herstellen. Deze muziek roept de ziel op om te walsen en zichzelf te genezen.

Beluister ‘Dismay Waltz’ via SpotifyApple Music of bekijk de prachtige live video op Youtube.

Pianostukken die prettig in het gehoor liggen
‘Dismay Waltz’ is de derde single van ‘Red Moon’. Het album bestaat uit dertien pianostukken die prettig in het gehoor liggen en de luisteraar tot zichzelf laten komen. De singles ‘Spiral To Heaven’ en ‘Swancloud’ (samen goed voor meer dan 173.000 plays) zijn beiden te beluisteren in de populaire Spotify-playlist ‘Calm & Focused’, waarin ze zich bevinden in het gezelschap van onder andere Joep Beving, Jacco Wynia, Nils Frahm en Ludovico Einaudi.

Muzikale mystiek
Marynka is geïnspireerd door de muzikale mystiek van Alexander Scriabin. Haar pianostukken doen denken aan Satie en Debussy, maar ook aan de componisten George Gurdjieff & Thomas de Hartmann.

‘Dismay Waltz’ komt uit op 17 april 2020.
‘Red Moon’ komt uit op 26 juni 2020.

Meer informatie:
https://www.marynkanicolai.com/
https://www.facebook.com/marynka.nicolaikrylova

About Jessica de Wal