‘Revelation Never Came’ (Deluxe Edition) van Aidan & The Wild vandaag uit

‘Revelation Never Came’ (Deluxe Edition) van Aidan & The Wild vandaag uit

Op 14 oktober 2022 brengt Aidan & The Wild zijn debuutalbum ‘Revelation Never Came’ opnieuw uit. Een album opgenomen in 2020 toen de eerste shock van de coronapandemie wat was wegebt. De uit Eindhoven afkomstige Aidan (Diederik van den Brandt) had het jaar ervoor met o.a. de Popronde meer dan 90 shows gespeeld en toen alles stil kwam te vallen, besloot hij eindelijk zijn debuutalbum op te nemen.

Omdat er zo weinig kon en zoveel tijd was besloot Aidan dat als uitgangspunt voor het maakproces te nemen: een album zonder druk opnemen, en precies doen wat goed voor hem voelde, zonder bezig te zijn met invloeden van buitenaf. Het resultaat is ‘Revelation Never Came’ een verzameling van tien nummers op het snijvlak van country, folk(rock) en indie.

Aidan vertelt: “Ik heb het album zelf geproduceerd in mijn thuisstudio op zolder, en ben een half jaar bezig geweest met schrijven en opnemen, laag voor laag alle instrumenten zelf in te spelen om de muziek te schaven naar het beeld dat ik in mijn hoofd had. Een onderdeel van mijn instelling was ook dat ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een aantal te gekke muzikanten te vragen samen met me te schrijven voor het album, en dat leverde te gekke co-writes op met Baptiste W. Hamon, Merel Sophie, Desi Ducrot en BOBBIE. Die overigens al hun partijen tijdens de lockdown vanuit Parijs, Amsterdam en Rotterdam hebben opgenomen en naar me toegestuurd. Daarnaast speelden Dan Huijser, Julius Rense en de ook uit Parijs afkomstige Louise Lhermitte (Lonny) nog een cruciale muzikale rol op de drums, bas en viool.”

Na de release van ‘Revelation Never Came’ in 2021 heeft Aidan & The Wild welgeteld één liveshow met de band spelen voordat het land weer in lockdown ging. Vandaar de beslissing om het album nu als deluxe versie met vier live tracks opnieuw uit te brengen. Aidan vertelt: “Ik vond het eeuwig zonde dat ik de plaat niet live met de mensen kon delen, en daaruit ontstond het idee om een “deluxe edition” van het album uit te brengen. Hiervoor hebben we met de band een set van 4 van de albumtracks live opgenomen en gefilmd in de Effenaar in Eindhoven.”

Naast dat de livetracks online en op CD onderdeel zijn van het Deluxe Edition album komt de video van de uitvoering gelijktijdig ook online. Deze video verschijnt op een nieuw platform van de Effenaar, dat zij zelf een soort “Netflix voor optredens” noemen. Hier kun je de liveshow integraal terugzien, precies zoals deze ook op de plaat te beluisteren is. Aidan vult aan: “Zo kunnen we toch dat stukje live met de mensen delen zonder dat de shows er waren.”

Over Aidan & The Wild: 

Ergens in het liefdesgebied tussen Ben Howard, Wilco en Kurt Vile, op de kust waar indie/folk en americana samenkomen kun je Aidan & the Wild vinden, het alias waaronder muzikale duizendpoot Diederik van den Brandt een fris geluid in het Nederlandse landschap laat horen. Geboren met de gitaar op schoot (aldus Leo Blokhuis) en bewapend met een tas vol licks en tricks brengt hij een tijdloze sound voort die je doet afvragen hoe het had geklonken als het hoogtij van de Laurel Canyon 50 jaar later had plaatsgevonden. Diederik heeft inmiddels ruim 450 optredens op zijn naam staan. Hij speelde op het Naked Song Festival, Ilse DeLange’s Tuckerville en het Mañana Mañana-festival. Bovendien was hij het voorprogramma voor onder anderen Dan Owen en Hiss Golden Messenger. Naast deze mooie hoogtepunten was hij te horen op NPO Radio 2, 5 en 3FM.

‘Revelation Never Came’ wordt uitgebracht door Revanche Records.

https://aidan-music.com/ 

About Jessica de Wal