Release ‘Holy Fountain Water’ van Laura Kits uitgesteld; livestreamconcerten aangekondigd

Release ‘Holy Fountain Water’ van Laura Kits uitgesteld; livestreamconcerten aangekondigd

‘Holy Fountain Water’, het debuutalbum van Laura Kits, zou vanaf vandaag beschikbaar zijn op alle streamingdiensten. De release zou vergezeld gaan van een live show in Cinetol, Amsterdam, aanstaande zondagavond. Maar in verband met de coronacrisis zijn zowel de liveshow als de online release uitgesteld.

Zangeres en songwriter Laura Kits gaat in plaats daarvan van start met een reeks livestream soloconcerten op sociale media. Het eerste concert in deze serie vindt plaats aanstaande zondagavond om 19:00 en is toegankelijk voor iedereen die Laura volgt op Instagram en Facebook. Laura zal regelmatig dergelijke livestreams blijven hosten, op zondagavonden tot in elk geval 1 juni.

Laura maakt Europese country met Amerikaanse wortels. De Amsterdamse bracht veel tijd door in Amerika, waar ze kennismaakte met country en bluegrass. Ze volgt lessen bij de gitarist en schrijver die ook Miranda Lambert en Kacey Musgraves jarenlang coachte. De nummers op ‘Holy Fountain Water’ zijn toegankelijk en origineel tegelijk. Die originaliteit zit hem vooral in de lyrics, waarin Laura poëzie, oprechtheid en humor combineert. De arrangementen passen in de traditie van klassieke country-pop, en zitten toch vol met subtiele twists.

www.laurakits.com

About Jessica de Wal