Sean Christopher; miljoenen Spotify streams en wereldwijde platendeal. Debuutalbum ‘Yonder’ komt vandaag uit.

Sean Christopher; miljoenen Spotify streams en wereldwijde platendeal. Debuutalbum ‘Yonder’ komt vandaag uit.

De single ‘A Thousand Hues’ van Sean Christopher passeerde binnen twee maanden de magische grens van 1 miljoen Spotify streams. De prachtige single staat op ‘Yonder’, het debuutalbum van de Nederlandse singer-songwriter. ‘Yonder’ komt op 11 mei 2018 uit, beluister het album via Spotify: https://open.spotify.com/album/0XKBXGbBPlEMveFGn19DGe?si=Z3EzA3I3RD21jytkG9HE5Q

Meer dan een miljoen streams

Sean Christopher studeerde jazz drums aan het  Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziek productie aan Codarts te Rotterdam. Hij schrijft sinds zijn veertiende muziek en is na zijn afstuderen  gaan componeren voor korte films en tv-commercials. Het nummer ‘Everything’ (2014), gecomponeerd voor een internationale commercial, bereikte net als ‘A Thousand Hues’ meer dan een miljoen streams op Spotify. ”’Everything’ bracht mij op het idee een eigen plaat te maken en gaf mij het vertrouwen dat er een publiek voor zou zijn”, vertelt Sean. Een intensieve zoektocht naar het juiste geluid volgde. “Door mijn productie achtergrond verloor ik mijzelf tijdens het schrijfproces in eindeloos produceren. Ik experimenteerde met verschillende instrumenten en effecten en zat urenlang achter mijn computer, op zoek naar hét juiste geluid.”

Flamenco gitaar en stem centraal

Deze producerende manier van schrijven resulteerde in elf nummers, maar geen plaat. Sean vervolgt: “Ik miste de onderlinge samenhang tussen de nummers en besloot ze op de plank te leggen. Het schrijfproces kreeg een nieuwe wending toen ik bij mijn vader op bezoek was en één van zijn flamenco gitaren bespeelde. Het nostalgische gevoel dat het instrument mij gaf, bepaalde uiteindelijk het geluid van dit album. Ik besloot mij te beperken tot de gitaar en mijn stem en liet mijn computer bewust uitstaan totdat alle nummers geschreven waren. Terug naar een pure vorm van schrijven heb ik echt als een bevrijding ervaren.”

Liefde, verlies, angst en woede

Alle nummers zijn uiteindelijk door Sean zelf ingespeeld en opgenomen in zijn zelfgebouwde studio in Den Haag. “Liefde, verlies, angst, woede, je kunt het allemaal op de plaat vinden. Niet elk nummer is autobiografisch, maar ze hebben wel allemaal betrekking op wie ik ben en hoe ik de wereld zie. Ik heb het album de titel ‘Yonder’ (“daarginds”) gegeven omdat ik een dromer ben. Ik zie bij dat woord de horizon voor me.”

Wereldwijde platendeal

‘Yonder’ komt uit op 11 mei 2018. Voor de wereldwijde release werkt Sean samen met het Zweedse label Dumont Dumont. In de Benelux komt het album uit via het Teafrost label. Sean Christopher zal op 16 juni optreden op het Mañana Mañana Festival in Vorden.

www.seanchristopher.mu

About Jessica de Wal