Snowapple presenteert eerste single van cross-cultureel album ‘Wexico’

Snowapple presenteert eerste single van cross-cultureel album ‘Wexico’

Wat doe je als je op tour bent door Midden Amerika en één van je bandleden onverhoopt terug naar huis moet? Zangeres Laurien Schreuder van Snowapple kan die vraag beantwoorden; ze riep de hulp in van vier Mexicaanse muzikanten die ze jaren eerder had leren kennen en maakte samen met hen de tour af. Zonder uitgebreide repetities vooraf speelde de spontaan opgerichte band plotseling hun eerste optredens op festivals in Cineteca Nacional en Auditorio Nacional in Mexico-Stad voor duizenden enthousiaste bezoekers. Snowapple Wexico beleefde een vliegende start!

Verandering en groei

‘Baby Blue’ (“chachalaca azul”) is de eerste single van het album ‘Wexico’ dat volgende maand uitkomt. ‘Baby Blue’ staat voor de verandering en groei die Snowapple als band heeft doorgemaakt.
‘Baby Blue’ was één van de eerste nummers die Snowapple als trio schreef, en stond op hun debuutalbum dat in 2013 uitkwam. Vijf jaar later heeft het nummer een metamorfose ondergaan en is omgevormd tot een geheel nieuwe compositie met Latijnse ritmes, Spaanse teksten, andere instrumenten en een geheel nieuw band geluid. Beluister ‘Baby Blue’ via Spotify: https://open.spotify.com/track/4HCAXKlzK1RLOCXHr3AFwd?si=LgKW6mLDT5eYXLKvkWxAnA of iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/baby-blue-wexico-version-single/1378667398?l=en.

Cross-cultureel en intercontinentaal

Op basis van hun uiteenlopende muzikale achtergronden vormen de leden van Snowapple een opmerkelijk ensemble. Cross-cultureel en intercontinentaal, opererend vanuit Amsterdam en Mexico staat Snowapple Wexico garant voor eigenzinnige liedjes. Een genre overstijgend geluid dat door menigeen wordt omschreven als popfolk/ opera/ avant-garde-cumbia. ‘Wexico’ komt in de Benelux uit op 8 juni 2018 via Zip Records. Het album is opgenomen in Mexico in de studio’s van bevriende muzikanten. Naast zeven eigen liedjes, waaronder de zomerse single ‘Baby Blue’ is er op ‘Wexico’ ook ruimte voor de Colombiaanse traditional ‘Pescador’, door Snowapple uitgevoerd in een “Spaghetti Western” versie.

Internationale tour

Snowapple tourt dit jaar door Mexico, Engeland en Europa. Hun muziek is meerdere keren op BBC Radio gespeeld en ze hebben verschillende optredens gehad op de internationale Mexciaanse tv-zenders Central Once en TV Azteca die beiden een zeer hoge kijkdichtheid hebben. Daarnaast werkt het ensemble aan zijn eerste voorstelling ‘Project Lucy’.

Snowapple live in Nederland

Woensdag 6 juni: The Rolling Rock Kitchen – Amsterdam-Noord
Vrijdag 8 juni:  Lewinski –  Sneek
Zaterdag 10 juni: Blijburg –  Amsterdam
Vrijdag 22 juni: Jetlag Festival ADM – Amsterdam
Zaterdag 23 juni: Theaterfestival – Almelo
Zondag 24 juni: Roermond (locatie t.b.a.)
Zondag 21 oktober: Delft (locatie t.b.a.)

Meer concertdata worden binnenkort aangekondigd, hou voor alle updates de website en Facebook in de gaten.

http://www.snowapple.nl/
www.facebook.com/snowapplemusic/

About Jessica de Wal