Sam & Julia laten genderfluïditeit zien in eerste videoclip ‘Come Cry’

Sam & Julia laten genderfluïditeit zien in eerste videoclip ‘Come Cry’

‘Come Cry’ is de debuutsingle van het Americana/ folk duo Sam & Julia en de eerste release van I Love My Label, het kersverse label van Tim Knol. Sinds de release, eind oktober, is de single meer dan 50.000 keer gestreamd op Spotify. Vandaag presenteren Sam & Julia de bijbehorende videoclip.

‘Come Cry’ is een prachtige, ingetogen video waarin de getalenteerde danser Gian Schrouff, opgeleid aan The Ailey School in NYC, op een minimalistische manier zijn genderfluïditeit laat zien. De video draagt uit hoe je jezelf kunt troosten en hoe mooi het is om je kwetsbaarheid te tonen en zowel je mannelijke kant, geïllustreerd door de stem van Sam, als je vrouwelijke kant, geïllustreerd door de stem van Julia, een podium te geven.

Hierin sluit de clip naadloos aan bij de lyrics van ‘Come Cry’. Het liedje gaat over volwassen worden en de hobbels die je tegenkomt onderweg. Het is een troostliedje waarin Julia aan Sam laat weten dat het oké is om te huilen en je kwetsbaarheid te tonen.

De single is een voorproefje van de eerste EP van Sam & Julia, getiteld ‘So Far, So Good’, dat refereert naar de bewogen tijd die het duo achter de rug heeft De EP komt in het vroege voorjaar van 2019 uit. Tim Knol produceerde de EP en verkoos Sam & Julia om als eerste uit te brengen op I Love My Label.

Sam & Julia hebben de afgelopen maanden maar liefst 24 optredens gedaan in het kader van de Popronde. De komende week zijn zij nog te zien in:

15 november – Hi-Fi Klubben – Breda

16 november – Twentsche Foodhall – Enschede

Hou https://www.facebook.com/samandjulia/ in de gaten voor alle actuele informatie.

About Jessica de Wal