Theo Sieben presenteert ‘Delphinidin’ op 6 maart in KHL

Theo Sieben presenteert ‘Delphinidin’ op 6 maart in KHL

THEO 01_Hulya_K‘Delphinidin’ is de intrigerende titel van het nieuwe album van Theo Sieben. Delphindin is het pigment dat zorgt voor de blauwe kleur in bloemen of de donkere kleur van rode wijn. Omdat het nieuwe album op de blues geïnspireerd is, heeft Theo het de titel ‘Delphinidin’ gegeven.

Al in 2014 begon Theo aan de opnamen van het nieuwe album. Voordat hij het album af kon maken, werd al zijn tijd in beslag genomen door de geboorte van een nieuw kindje. Ook ging Theo als gitarist mee op tours van Henny Vrienten, Jelle Paulusma, Bertolf en Ellen ten Damme. In 2016 ziet ‘Delphinidin’ dan eindelijk het levenslicht.

Op ‘Delphinidin’ zijn gastrollen weggelegd voor Joost Belifante (CCCinc, Doe Maar) op de trombone, Dave Menkehorst (Miss Molly And Me, Niels Geusebroek) en Rob Klerkx (Moke) op drums en Allard Robert op French horn en trompet. ‘Delphinidin’ is een toegankelijk en gemakkelijk in het gehoor liggend countryblues album waarop invloeden te horen zijn van Ali Farka Touree, Skip James, oude zwarte gospel, Rainer Ptacek, Ionesco, Albert Camus, RL Burnside, North Mississippi, John Fahey en New Orleans.

Op het grootste gedeelte van het album maakt Theo gebruik van het blues instrument bij uitstek; de roemruchte National Style-0 gitaar. De klankkast van een National kan, volgens de legende, een klein kaliber kogel stoppen. Deze gitaar was dan ook populair bij de muzikanten die bij nacht en ontij de blues speelden in de Amerikaanse juke joints en barrelhouses.

‘Delphinidin’ bestaat uit 11 liedjes die stuk voor stuk fascinerende verhalen of krachtige statements afleveren. Zo is er de gejaagde murderballad ‘The Killing Of Dimebag’ die het verhaal vertelt over de moord op Pantera gitarist Dimebag Darrel. In ‘My personal Immigration Blues’ verlangt de hoofdpersoon terug naar de plaats waar hij is opgegroeid, maar erkent op het eind van het lied dat hij nergens meer thuis zal zijn. ‘Make A Joyful Noise’ laat horen dat muziek ook economisch gewin kan opleveren, en dat daarmee, tegenover de cultuurhaters, haar bestaansrecht wordt bevestigd.

‘Delphinidin’ is na ‘Until Grass’ (2011) en ‘Invite To Dance (2012) het derde solo album van Theo. Het nieuwe album komt op 4 maart 2016 uit via Highwind Howl Records | Sonic Rendezvous. Op zondag 6 maart is er een ‘Delphinidin’ release feestje in KHL, Amsterdam.

www.theosieben.com

www.theosiebenmusic.bandcamp.com

Theo Sieben Cover 2015_300dpi

About Jessica de Wal