Zangeres en songwriter Fridolijn keert na vier jaar terug met nieuwe single ‘Merry Go Round’

Zangeres en songwriter Fridolijn keert na vier jaar terug met nieuwe single ‘Merry Go Round’

Merry Go Round laat zich ervaren als een levendige dagdroom. Wervelende synthesizers, weidse drums en Fridolijn’s bezwerende stem vormen een steeds sneller gaande draaikolk die je meevoert de diepte in. 

Het nummer is ontstaan tijdens een wandeling over het Britse Peak District. Daar, in die paarse gloed van de lage zon over de heidevelden voelde ik me even helemaal los van mijn dagelijkse wereld. Ik zag mijn leven als vanaf een draaimolen, cirkelend door verschillende seizoenen. Een seizoen van werk, een seizoen van rust, een seizoen van afzondering, een seizoen van creativiteit. Zo ontstond het idee van een ‘Merry Go Round’. Een nummer over hoe mee te bewegen met het natuurlijk verloop van je eigen seizoenen in plaats van je ertegen te verzetten. Het is interessant hoe het nummer in de huidige tijd weer een totaal nieuwe betekenis krijgt.”

Dromerige folktronica

De muziek van Fridolijn wordt gekenmerkt door een eigen, beeldende stijl die kan worden omschreven als dromerige folktronica. Na het uitbrengen van albums met haar band Finn Silver en haar solodebuut ‘Catching Currents’ uit 2015 markeert de release van ‘Merry Go Round’ een nieuw begin voor de artiest. Merry Go Round is de eerste in een reeks nieuwe releases die in de loop van dit jaar worden verwacht.

Indrukwekkende staat van dienst

Hoewel zij voor sommigen wellicht een nieuwe naam is, heeft Fridolijn een indrukwekkende staat van dienst; ze behaalde meer dan 2 miljoen streams op Spotify, speelde op internationale podia en festivals als Billboard Live in Tokyo & Osaka, North Sea Jazz Festival, The Tabernacle London en Concertgebouw Amsterdam. Onder andere DWDD, 3FM, Parool, NRC, Trouw, Jazzism en Metro besteedden aandacht aan de muziek van Fridolijn.

www.fridolijn.com

About Jessica de Wal