William White’s DIY succes

William White’s DIY succes

William White

‘Open Country’ is het vierde album van William White. Het nieuwe album markeert de tienjarige succesvolle DIY carrière van de in Barbados geboren zanger. Hij zette in thuisland Zwitserland de muziekwereld op zijn kop door, zonder de hulp van een label, met alle vier zijn albums in de Album Top 10 te belanden.

William White voelt zich als een vis in het water op het podium terwijl hij zijn boodschap verspreid via zijn muziek. Als hij niet op het podium staat, kun je William vinden op zijn akker in Zwitserland, hij is een fervent agrariër. De meeste liedjes op ‘Open Country’ zijn tot stand gekomen terwijl William bezig was met zijn planten, hij componeerde sommige van de liedjes terwijl hij de aarde nog aan zijn handen had. William putte zijn inspiratie voor ‘Open Country’ dus letterlijk uit de aarde.

‘Open Country’ is een samenwerking tussen William White, Devon Bradshaw (voormalig bassist van Burning Spear) en Ian Coleman (gitarist van Ziggy Marley). Het album laat William’s talent voor song writing horen in een mix van stijlen als roots, soul, folk, funk, pop, jazz, country reggae en zelfs Mento. Tijdens de opnames kreeg William de onvergetelijke kans om samen te werken met reggae legende Toots and The Maytals. De track ‘Rub A Dub’, opgenomen in Kingston, is het resultaat van deze bijzondere samenwerking.

‘Open Country’ (inclusief live album met 9 tracks opgenomen in Das Zelt, Winterthur) komt op 17 november 2014 officieel in de Benelux uit.

www.williamwhite.ch

About Jessica de Wal