Australische indiefolk artiest Daniel Trakell brengt op 27 maart zijn nieuwe single ‘Let Me Be’ uit

Australische indiefolk artiest Daniel Trakell brengt op 27 maart zijn nieuwe single ‘Let Me Be’ uit

Delicaat geconstrueerde gitaarpartijen, zangerige vocalen en volwassen songteksten kenmerken ‘Let Me Be’. Het is de eerste single van het nieuwe album van Daniel Trakell dat dit najaar wordt verwacht. ‘Let Me Be’ was onlangs al the horen in een aflevering van de hit-serie ‘Better Things’ van FX Networks/ Hulu/ HBO. De single komt uit via het Zweedse Dumont Dumont, het label achter onder andere Sean Christopher, ViVii, Charlie Cunningham en RY X.

Beluister de single via de streaming platforms: https://orcd.co/danieltrakell

‘Let Me Be’ is een nummer dat de luisteraar omhult met warmte en rijke muzikaliteit. Het is een liedje over achterop raken, opbranden en even pas op de plaats moeten maken. Josh Barber produceerde de single in de Alex the Great Studios in Nashville, waar hij de basis van het nummer (zang, akoestische gitaar en contrabas) live opnam rond één microfoon in één take.  ‘Let Me Be’ laat de ontwikkeling van Daniel’s songwriting-vaardigheden horen die hij sinds de release zijn laatste single ‘Wisdom / Boredom’ heeft doorgemaakt.

Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren 70 en double tracking vocals en roept vergelijkingen op met artiesten als Elliott Smith, Fleet Foxes en het vroege werk van Bon Iver.

https://www.danieltrakell.com/
https://www.facebook.com/daniel.trakell

About Jessica de Wal