Away With Birds combineert speelsheid met obscuriteit op debuutalbum

Away With Birds combineert speelsheid met obscuriteit op debuutalbum
Away With Birds is de eerste muzikale samenwerking van de broers John en Pat Carrie. Afzonderlijk van elkaar maken ze al meer dan twintig jaar muziek; Pat in thuisland Ierland en John samen met zijn band Moor Green in Nederland. Debuutalbum ‘Away With Birds’, dat de broers samen met Sjoerd Spoelstra in één take live hebben opgenomen in een kleine zolderkamerstudio in Amsterdam, komt op 18 maart 2019 uit.  Beluister het album via Spotify. 

Obscuur en speels

‘Away With Birds’ combineert obscuriteit met speelsheid. Rafelrandjes gaan hand in hand met herkenbare teksten die uit het leven gegrepen lijken te zijn. ‘Away With Birds’ klinkt rauw, folky en soms een beetje freaky. Maar bovenal heel eerlijk en altijd hoopvol.

Uitlaatklep

Die hoop putten de broers Carrie uit hun gezamenlijke creatieve proces. Toen John en Pat begonnen met het schrijven van ‘Away With Birds’ bevonden hun beide ouders zich in een vergevorderd stadium van dementie. Het werken aan het album bood de broers een uitlaatklep bij het verwerken van de ziekte van hun ouders.

Trouw blijven aan jezelf

Away With Brids vindt inspiratie bij artiesten uit de independent folk en de alternatieve muziek, zoals Jason Molina, Bonnie ‘Prince’ Billy, Sparklehorse, Vic Chesnutt en Dangermouse. De band wil de luisteraar én andere muzikanten aansporen om trouw te blijven aan zichzelf en aan hun creativiteit. John vertelt: “Het is belangrijk om creatief te blijven en niet cynisch te worden. Ook als het lijkt alsof er in de muziekindustrie maar weinig plek is voor rauw talent. Dat is wat we willen uitdragen met Away With Birds.

John Carrie heeft drie albums uitgebracht en getourd met artiesten als The Cranberries, Xavier Rudd, The Kings of Leon en Scott Matthews.

www.facebook.com/johncarriemusic

www.johncarriemusic.com/

About Jessica de Wal