Berbicara Talkshow live op IBTV op vrijdag 14 mei met actueel thema; ‘Klimaat Om De Hoek’

Berbicara Talkshow live op IBTV op vrijdag 14 mei met actueel thema; ‘Klimaat Om De Hoek’

Berbicara is de maandelijkse live talkshow van IBTV; het nieuwe en interactieve Tv-station voor en door bewoners van de Indische Buurt. In deze zevende editie van Berbicara is er onder de noemer Klimaat Om De Hoek aandacht voor dit actuele en belangrijke thema.

Live vanuit de Meevaart aan de Balistraat zal het vraagstuk “Heeft het zin voor burgers om zich in te spannen voor klimaatverandering?” (geïnspireerd door deze column uit het Parool) besproken worden met een interessante groep gasten. Invalshoeken die op 14 mei aan bod komen zijn onder andere: “Komen er windmolens in het Science Park?”,  “Wat is Groen voor de deur?” en “Wat is in vredesnaam het nut van Tegels Tillen?”.

PVDA Raadslid Lian Heinhuis en Daan Weddepohl van deelplatform Peerby zullen in de uitzending te gast zijn om hun inzichten te delen. Friederike Joppen van De Balkonie zal inspirerende tips geven voor een groen en gezellig balkon. Ook zullen  Jannekee Jansen op de Haar van Jungle Amsterdam en Linda Moerland van Extinction Rebellion deelnemen aan de Berbicara Talkshow. Rob Zwetsloot zal een beeldcolumn wijden aan het thema ‘Klimaat Om De Hoek’.

De muzikale omlijsting op 14 mei is in handen van de talentvolle Marta Arpini. Zij is een jonge en veelzijdige Italiaanse zangeres en componist, woonachtig in de Indische Buurt. Het debuutalbum van haar project Forest Light werd genomineerd voor een Edison Award in de categorie Jazz/World.

IBTV is live en on demand te bekijken via verschillende kanalen; op Youtube via de IBTV Indische Buurt account, via kanaal 201 op je digitale TV bij KPN en XS4All, via Facebook, Instagram, Twitter en natuurlijk de eigen IBTV website.

About Jessica de Wal