Tim Schou maakt ruim baan voor verschillende karakters in grappige, nieuwe video ‘Hero / Loser’

Tim Schou maakt ruim baan voor verschillende karakters in grappige, nieuwe video ‘Hero / Loser’

‘Hero / Loser’ is de gloednieuwe muziekvideo van Tim Schou en tevens de tweede single van zijn debuutalbum met dezelfde titel, dat werd uitgebracht op 9 april 2021. Tim beeldt in een fictieve talentenjacht verschillende personages uit, allemaal extreme parodieën van karakters en genres die de Deense zanger heeft uitgeprobeerd in zijn muzikale carrière. Totdat hij ontdekte dat hij het best tot zijn recht komt als hij gewoon helemaal zichzelf is.

Tim vertelt: “De video voor ‘Hero / Loser’ is voor mij het symbolische ijkpunt van het hele album. Mijn hele leven en carrière heb ik er veel te veel over nagedacht, of ik nu een winnaar of een verliezer was. Tegelijkertijd probeerde de muziekindustrie mij altijd in een bepaald hokje te plaatsen. Ik denk dat we als samenleving elkaar en onszelf te veel categoriseren. De personages in deze video zijn allemaal uitersten van de persoonlijkheden en genres waarmee ik heb geflirt, totdat ik het allemaal op de één of andere manier samenvatte en gewoon mezelf kon zijn.”

De video werd geregisseerd door Tobias Ervolder, die nauw samenwerkte met Tim om deze energieke video te creëren. De clip werd opgenomen bij Amager, één van de nieuwe hippe hotspots van Kopenhagen. “Doordat ik Tim al jaren volgde, had ik een voorsprong bij het maken van de video. Tegelijkertijd voelde ik ook een enorme verantwoordelijkheid bij het uitbeelden van Tims verhaal in een setting en toon die passen bij de weg die Tim bewandelt”, licht Tobias toe.

Bekijk de video via Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=q2609JrdSac.

Over Tim Schou

Tim Schou is een singer-songwriter die op zijn gitaar ongecompliceerde liedjes schrijft en uitvoert over oprechte gevoelens en authentieke ervaringen. Hij zoekt inspiratie door zijn grenzen op te zoeken, hij heeft in zijn leven veel zekerheden opzij gezet ter wille van zijn muzikale carrière.
Tim Schou is één van de meest opwindende Scandinavische popartiesten van nu. Hij deelt zijn verhalen en muziek op een organische en eerlijke manier, waarbij bij inspiratie put uit zijn leven als muzikale globetrotter.

Hij heeft in verschillende landen getourd en opgetreden en is onlangs begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn solocarrière na het tekenen van een contract bij Iceberg Music Group en Sony / ATV.

Meer informatie:
https://www.facebook.com/timschoumusic/
https://www.instagram.com/timschou/
https://www.youtube.com/user/TIMSCHOUONLINE
https://twitter.com/timschoumusic

About Jessica de Wal