Marynka neemt album op met Dolby Atmos, eerste single “The Morning Mist” vandaag uit

Marynka neemt album op met Dolby Atmos, eerste single “The Morning Mist” vandaag uit

“The Morning Mist” is de titel van de nieuwe single van de Nederlands/ Russische componiste en pianiste Marynka Nicolai. Deze compositie is afkomstig van het nieuwe album “Dimension 5” dat later dit jaar wordt verwacht. “The Morning Mist” komt vandaag uit en is onder andere te beluisteren via Spotify. Ook is de compositie toegevoegd aan de ‘Piano Focus’ playlist van het belangrijke klassieke streamingplatform Primephonic. 

Een fluwelen droom in de ochtendmist
“The Morning Mist” beeldt onze buitengewone wereld uit op een vage, zachte, transparante en gewichtloze manier. “The Morning Mist” stroomt als een fluwelen droom, vergelijkbaar met beelden in de ochtendmist voordat ze omlijnd en concreet worden.

Een mythische kracht
Marynka’s muziek is als een mythische kracht die de luisteraar recht in het hart raakt. Met muzikale referenties als Skrjabin, Debussy en Gurdjieff volgt Marynka op “Dimension 5” haar vertrouwde pad van mediteren, componeren en pianomuziek opnemen zonder partituren te gebruiken. Net zoals dat gebruikelijk is in de Indiase ragamuziek.

Eerste Nederlandse muziekproductie in Dolby Atmos
“Dimension 5” is zeer waarschijnlijk de eerste Nederlandse muziekproductie die gemaakt is met Dolby Atmos, een meeslepend surround geluidssysteem dat tot nu toe alleen in de filmindustrie werd gebruikt. Attie Bauw (bekend van zijn werk met The Nits, The Scorpions, Menace with Bootsy Collins and Maceo Parker, Hans Dulfer en Yulduz) van Bauwhaus studio’s in Amsterdam heeft het album opgenomen en gemixt en staat daarmee garant voor een geheel nieuwe muzikale ervaring. De single “The Morning Mist” zal beschikbaar zijn als Atmos Dolby-bestand op het platform Tidal en zal compatibel zijn met binaurale en standaard stereo.

Een half miljoen Spotify luisterbeurten
In 2020 kwam Marynka’s eerste pianoalbum “Red Moon” uit, deze werd goed ontvangen door luisteraars, muziekcuratoren en media. Bijna een half miljoen luisterbeurten op Spotify leidde tot een solide, nieuwe fanbasis voor Marynka die al haar hele leven muziek maakt, maar zich pas sinds een de laatste paar jaar volledig focust op haar favoriete instrument; de piano.

www.marynkanicolai.com

About Jessica de Wal