‘Freight Train’, de nieuwe single van Susanna, laat je nadenken over het leven

‘Freight Train’, de nieuwe single van Susanna, laat je nadenken over het leven

‘Freight Train’ is de tweede single van Susanna’s nieuwe album ‘Go Dig My Grave’ dat op 9 februari 2018 uitkomt. Het origineel is van de Amerikaanse folk-en blueszangeres Elizabeth Cotten, die ‘Freight Train’ in 1906 op 12-jarige leeftijd schreef.

Beluister ‘Freight Train’ via Spotify: https://open.spotify.com/album/4zcD9bdYQXmEbkirpfVlgV of via Youtube: https://youtu.be/w0lv9mESZuk.

Susanna vertelt: “Schatzoekend in de platenwinkels van L.A. kwam ik het album ‘When I’m Gone’ van Elizabeth Cotten tegen en was meteen verkocht. Het is in zijn geheel een prachtige plaat met als absoluut hoogtepunt het nummer ‘Freight Train’. Ik ben enorm gefascineerd door hoe mensen denken over de dood. Vind je er troost in dat het leven op een dag eindigt, of ben je er juist bang voor? ‘Freight Train’ is in dat opzicht een echt meesterwerk. Het gaat er over blij te zijn met wat het leven te bieden heeft, hoe de dingen zich ontwikkelen en er vrede mee hebben dat je leven op een dag afgerond zal zijn.”

‘Freight Train’ is de eerste track van ‘Go Dig My Grave’, het twaalfde album van de Noorse zangeres Susanna. Ze combineert muziek uit het Great American Songbook, oude Engelse traditionals en folksongs met antieke barokinstrumenten en haar karakteristieke vocalen. Naast Susanna zijn op ‘Go Dig My Grave’ ook de bijdragen te horen van de getalenteerde jonge accordeonist Ida Hidle en de bekende Noorse vioolspeler en folkzangeres Tuva Syvertsen. Ook werkt Susanna opnieuw samen met de  Zwitserse harpiste Giovanna Pessi. Pessi verscheen voor het eerst naast Susanna op het album ‘Sonata Mix Dwarf Cosmos’ (2007).

‘Sonata Mix Dwarf Cosmos’ is onlangs in zijn geheel gecovered voor de Amerikaanse zanger Bonnie ‘Prince’ Bill. Zijn versie van het album heet ‘Wolf of the Cosmos’ en is op 17 november uitgekomen via Drag City/ Domino.

http://www.susannasonata.com/

About Jessica de Wal