Catchy, verfrissend en lekker dwars, Nylon Six maakt popmuziek met een boodschap

Catchy, verfrissend en lekker dwars, Nylon Six maakt popmuziek met een boodschap
Nylon Six is een intercontinentale samenwerking tussen twee vreemdelingen die elkaar via internet ontmoetten. Twee muzikanten die hun inspiratie voor muziek en taal samenvoegen en zo  storytelling naar een nieuw niveau tillen. Het resultaat is de debuut EP ‘Nylon Six’ die op 30 april 2021 uitkomt.

‘Nylon Six’ staat garant voor vier catchy tracks die je vanaf de eerste beat bij de kladden grijpen. Met een stem die je raakt en meeneemt in het moment. Het aanstekelijke Nylon Six geluid is als een hartstochtelijk feest voor hongerige oren, een soundscape om in te verdwalen. Ambachtelijk gecomponeerde songs mixen soepel met cutting edge productietechnieken en een vleugje ’80 vibes.

De boodschap
De lyrics van Nylon Six bewegen zich behendig, in het Engels en Nederlands, langs een breed spectrum van thema’s. Grenzeloos en zonder beperkingen. ‘We Are Smart’ is een dynamisch en synthy popnummer dat je oproept na te denken over de plastic vervuiling en actief naar een oplossing te zoeken. Op het Nederlandstalige ‘Meer’ laat Nylon Six zich van een donkerder kant horen. Een intrigerende song over altijd meer willen en daardoor nooit vervuld raken; een weg die leidt naar ellende en vernietiging. ‘Moving to Mars’ is funky, energiek én brengt de ironische oplossing voor de vernietiging van de aarde. Gewoon alles achter je te laten en het heelal in trekken. ‘Adem Tekort’ is als een melancholische roadtrip. Wanneer je de controle over het leven durft los te laten, zal deze nooit de overhand nemen.

Over
Nylon Six is het enigmatisch popmusic duo Lasashka (NL) en David K. (USA). De vier tracks op de EP zijn loeistrak live ingespeeld in studio’s in Chicago, Berlijn en Amsterdam, waar de songwriters zijn ondersteund door top sessiemuzikanten.

De eerste proefluisteraars reageerden vol lof.

“Dit is heel verfrissend en vernieuwend!“
“Wat een fijne stem! Zuiver, sympathiek, maar ook krachtig en overtuigend.”
“Een heel eigen geluid met hitpotentie.”
“Knap, poppy en lekker dwars.”
“Behoorlijk catchy, dit moet wel gedraaid gaan worden.”

Beluister de EP ‘Nylon Six’ via Spotify of Bandcamp.

Meer informatie: https://nylonsix.com/

About Jessica de Wal