EP release show op 17 februari in Amsterdamse Sugarfactory

EP release show op 17 februari in Amsterdamse Sugarfactory

Ten-Hut staat voor een mengeling van pop, funk en niet-westerse invloeden. Klassieke, maar bijvoorbeeld ook Arabische invloeden kun je terughoren in de muziek van deze hechte vriendengroep uit Zaandam.  Op 17 februari komt de nieuwe EP ‘Clean’ uit. 

‘Clean’ is een afspiegeling van wat Ten-Hut live laat zien. Op het podium is het zevental als een school vissen in het water. Hun energieke show staat als een huis. Met wervelende solo’s, meerstemmige zang, instrumentale intermezzo’s en een beukende blazerssectie.

De eerste single van ‘Clean’ is ‘Freshwater Crab’. Ook wel een dier dat er om bekend staat zich in te graven op de bodem van meren en rivieren. Van onder de oppervlakte aanschouwt hij de wereld, blijft hij onder de radar en laat zich alleen zien als hij op jacht gaat naar een nog langzamere bodembewoner: de slak. De freshwater crab (zoetwaterkrab) is vaak te vinden in Afrika, wat terug te horen is in de groovende instrumenten die kenmerkend zijn voor de sound van het nummer.

Het gedrag van de freshwater crab laat zich ook vertalen naar het dagelijks leven; nieuws consumeren, een beetje surfen op social media. Desktopstrijders zijn als de jagende krabben van deze tijd. Veilig begraven achter jhun beeldscherm, gevrijwaard van elke verantwoordelijkheid of betrokkenheid.

Beluister ‘Freshwater Crab’ via Spotify: https://open.spotify.com/track/15yCYhFeui1nQI0h57GeRv of bekijk de video via Youtube: https://youtu.be/DTOjRhmUwhk.

‘Clean’ komt op 17 februari uit. Diezelfde dag geeft Ten-Hut een wervelende release show in de Sugarfactory. Meer informatie via: https://www.sugarfactory.nl/event/ten-hut-album-release/
https://www.facebook.com/tenhutmusic/

About Jessica de Wal