Laurence Jones kondigt Voorjaarstour aan

Laurence Jones kondigt Voorjaarstour aan

Bluestalent Laurence Jones komt in april samen met zijn band naar Nederland voor vijf shows. Hij doet onder andere De Helling in Utrecht, Atak in Enschede en de Melkweg in Amsterdam aan. De kaartverkoop start 19 januari. Tijdens de tour zal Laurence nummers spelen van ‘TheTruth’, zijn vijfde studioalbum dat op 9 maart uitkomt. 

De tien songs van ‘The Truth’ werden opgenomen in de oude Sony Studio’s in Miami. De pre-productie van het album is gedaan op Curaçao waar Laurence met zijn band drie weken verbleef. Hij werkte samen met producers Gregory Elias en Jan Lagendijk.
Meer dan op de vorige albums van Laurence, zijn de liedjes op ‘The Truth’ poprocksongs. De zangmelodie in combinatie met de rauwheid van de bluesgitaar zorgt voor een toegankelijk album dat lekker in het gehoor ligt. Laurence: “Op ‘The Truth’ ga ik een kant op die ik altijd al wilde; die van de cross-over blues. Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb. Ik kan niet wachten om ‘The Truth’ aan iedereen te laten horen!”

Op zijn zeventiende begon Laurence zijn eigen bluesband. Hij won drie jaar op een rij de ‘Young Artist Of The Year’ award op de British Blues Awards. En nu, op zijn 25ste, heeft hij vier albums uitgebracht en over de hele wereld getoerd in de voorprogramma’s van onder andere Status Quo, Gary Clark Jr, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Van Morrison, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa, en Eric Burdon. In Nederland speelde hij onder andere op het North Sea Jazz Festival (2016) en Bospop (2017) en diverse kernpodia.

‘The Truth’ komt uit op 9 maart 2018 via Top Stop Music/ N.E.W.S. Distribution.

Laurence Jones tourdata:

Woensdag 25 april – De Helling – Utrecht
Donderdag 26 april –  Gebouw T – Bergen op Zoom
Zaterdag 28 april – Rhtyhm & Bluesfestival – Groningen
Zondag 29 april – Atak – Enschede
Maandag 30 april – Melkweg – Amsterdam

www.laurencejonesmusic.com
www.facebook.com/laurencejonesmusic

About Jessica de Wal