Indische Buurt Festival kijkt terug op geslaagde editie; 700 bezoekers op het Timorplein

Indische Buurt Festival kijkt terug op geslaagde editie; 700 bezoekers op het Timorplein

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover; onder het thema ‘Samen Verder’ vond het Indische Buurt Festival plaats op het Timorplein in Amsterdam-Oost. De organisatie (Productiehuis Cultopia) kan terugkijken op een  zeer geslaagde editie; meer dan 700 bezoekers wisten de weg naar het festivalterrein te vinden.

Indische Buurt Festival organisator René Janssen: “Ons team heeft hard gewerkt om deze speciale editie van het Indische Buurt Festival te organiseren op het Timorplein. Toen de eerste kramen opgebouwd waren en het festival officieel was geopend door stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter, wist ik dat we goed zaten. De zon scheen, de mensen hadden plezier en konden elkaar weer écht ontmoeten. Het mooiste om te zien was hoe de puzzel in de loop van de middag op menselijk vlak helemaal in elkaar paste: samen verder is ook echt samen verder.”

De bezoekers van het Indische Buurt Festival konden genieten van een gevarieerd programma in de MuziekTuin met onder andere Van Piekeren Trio, The Jones Project met Amber Nijman, Chayden Richie, Olaf Keus’ Brazilian Quartet en Marta Arpini. Op de InitiatievenMarkt hadden meer dan 50 bewonersinitiatieven en organisaties een kraam ingericht waar spontane ontmoetingen ontstonden en buurtbewoners geïnspireerd werden over uiteenlopende initiatieven uit de wijk.

De allerkleinsten genoten met volle teugen van de voorstellingen van Poppenkast Opgepast. Voor een vleugje fashion organiseerde Civic de Culture Modeshow waar de mooiste kleding uit alle windstreken werd geshowd en in de KunstStraat creëerden de bezoekers samen met de aanwezige kunstenaars de kleurrijkste kunst. Duurzaam shoppen kon bij de Buurtkringloop en de CultureShop door Life en Style waar kleding op donatiebasis werd verkocht.

Het hele Indische Buurt Festival is live uitgezonden op IBTV en terug te kijken via Facebook en Youtube.

Achtergrond Indische Buurt Festival:

De coronacrisis heeft de al langer sluimerende tegenstellingen in de wijk verder aan de oppervlakte gebracht. Daar heeft de Indische Buurt op gereageerd. Om te laten zien dat een wijk sterker dan ooit uit een crisis naar voren kan komen en naar de toekomst kijkt, hebben bewonersinitiatieven, informele organisaties, zorg en welzijn, kunstenaars, ondernemers, Gemeente Amsterdam Oost en Indische Buurt Televisie de handen ineen geslagen en op 4 september het Indische Buurt Festival georganiseerd. Het festival is daarmee dit jaar meer dan ooit verbindend en een springplank naar een betere, sterkere wijk. De organisatie is al bezig met meer plannen rondom wijkfestivals in de Indische Buurt in het seizoen 2021/2022.

Deelnemende initiatieven en kunstenaars:

ABC, A La Saar Creation, Assadaaka, Brandweer Amsterdam, Caravan Crew, Civic Amsterdam, Cultuurtuin Taman Budaya, Cybersoek, De Buurtkringloop, De Gezonde Stad, De Kids van Oost, De Meevaart, Elance Academy, Fonds voor Oost, Geheugen van Oost, GroenDoen, Het Zakgeldproject, Indische Buurtschool, Jeugdland, Life&Style, Meander Massage, Mindfulness voor de buurt, Ondernemersvereniging Maksassarplein, Ouder Kind Team, PAO/ASKV Steunpunt Vluchtelingen, Resilio, Shafia’s Creativiteit, Schaakschool Indische Buurt, Stichting MOI, Streetsmart, The Moneyschool, Vereniging AANEEN, Vrienden van het Flevopark, Vrouwen voor Vrouwen Oost, Wijkkunde en ZONE 3. In de Kunstraat stonden Camille van Neer, Dodolized, Erna Leussink, Esra Sakir, Grafische Werk Atelier, Jonathan Schuit, KRIMPclub, Lot Moores, Newest Art, Open Oost, Oostland Boeken, Robert Pennekamp, toneelgroep Tijger, Sondel Art, Tamarinde en Trans Art School

De organisatie wil speciale dank uiten aan de partners Gemeente Amsterdam Oost, Indische Buurt TeleVisie, Civic Amsterdam, StayOkay Oost en Limmerick Geluid – Licht – Video.

www.indischebuurtfestival.nl

About Jessica de Wal