Daniel Trakell brengt nieuwe single uit, debuutalbum komt uit op 2 oktober 2020

Daniel Trakell brengt nieuwe single uit, debuutalbum komt uit op 2 oktober 2020

Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren ‘70 en double tracking vocals, en roept vergelijkingen op met artiesten als Elliott Smith, Fleet Foxes en het vroege werk van Bon Iver.

Zijn nieuwe single ‘Come To’ is afkomstig van Daniel Trakell’s debuutalbum dat op 2 oktober 2020 uitkomt via het Zweedse Dumont Dumont, het label achter onder andere Sean Christopher, ViVii, Charlie Cunningham en RY X.

Beluister ‘Come To’ via de verschillende streamingdiensten: https://orcd.co/trakellcometo

“‘Come To’ was één van de laatste nummers die ik voor het album schreef. Ik sleutelde aan de tekst tot en met het opnemen van de zang, dus ik heb er geen zware betekenis aan gegeven. De woorden staan open voor interpretatie. Muzikaal gezien geeft ‘Come To’ mij het gevoel alsof ik door de woestijn rijdt, ik hou het relaxte, ontspannen karakter van het liedje”, licht Daniel toe.

Na het winnen van een wedstrijd van de Australische nationale omroep Triple J in 2016 waarna hij een videoclip mocht maken, bracht Daniel het jaar daarop zijn debuut-EP uit. De video voor het titelnummer ‘Paradise’ beleefde de première via Rolling Stone Australia.

https://www.danieltrakell.com/
https://www.facebook.com/daniel.trakell

About Jessica de Wal