Julian Taylor kondigt nieuw album aan; ‘The Ridge’ komt maanden eerder uit dan gepland

Julian Taylor kondigt nieuw album aan; ‘The Ridge’ komt maanden eerder uit dan gepland

Americana singer-songwriter Julian Taylor brengt op 17 juli 2020 zijn  nieuwste album ‘The Ridge’ uit. Oorspronkelijk stond de release gepland voor de herfst, maar Taylor heeft besloten het album eerder uit te brengen in de hoop dat zijn liedjes luisteraars in moeilijke tijden vreugde brengen. “Ik hoop dat mensen troost kunnen vinden in deze muziek”, zegt Taylor. “De muziek is gemaakt om je diep van binnen te raken.

Op 29 mei 2020 brengt Julian Taylor de derde nieuwe single van het album uit. ‘Ballad Of A Young Troubadour’ gaat over de ervaringen die opdeed terwijl hij rondreisde door Noord-Amerika, en later tijdens de tours met zijn band Staggered Crossing.

Toen ik op de middelbare school zat, besteedde ik veel tijd aan het schrijven van liedjes en het verbeteren van mijn gitaarspel. Ik verdiepte mij in de ideologie van Bob Dylan, Ritchie Havens, Jack Kerouac en anderen die hun eigen pad volgden. Tijdens de zomervakantie pakte ik mijn koffers en ging op reis” vertelt Julian. Hij reisde van zijn thuisstad Toronto naar New York City en daarna dwars door Amerika naar het westen tot hij Seattle aankwam. Julian nam Greyhound-bussen, treinen reed als lifter met mensen mee terwijl hij zijn geld verdiende als straatmuzikant. Hij vervolgt: “Ik koester de herinneringen aan deze roadtrips nog steeds en het kriebelt nog altijd om weer lekker op tour te gaan zoals met mijn eerste band Staggered Crossing. We hadden een te gekke tijd waarin we hits scoorden en overal speelden. Helaas komt er aan alle mooie dingen een einde en is het niet voor alle bandleden even goed afgelopen.

Beluister ‘Ballad Of A Young Troubadour’ via Spotify.

Julian Taylor is een productieve artiest die sinds 2001 negen studioalbums heeft uitgebracht: drie met Staggered Crossing, vier met de Julian Taylor Band en twee solo albums. Hij tourde talloze keren in zijn thuisland  Canada en deelde podia met wereldberoemde acts als Nickelback, Jeff Healey, Midnight Oil, Collective Soul, Blue Rodeo en vele anderen. Ook trad hij op tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City (2002) en Vancouver (2010).

Omdat alle tourdata momenteel in de wacht staan vanwege het coronavirus, geeft Taylor regelmatig live stream concerten voor zijn Patreon-supporters (https://www.patreon.com/juliantaylormusic). Daarnaast plant hij de komende weken verschillende openbare livestreams via zijn Facebook en de platforms van derden.

‘The Ridge’ komt in de Benelux uit op 17 juli 2020 via Howling Turtle Inc.

www.juliantaylormusic.ca
www.facebook.com/juliantaylormusic

About Jessica de Wal