Deleyaman brengt prachtige live video uit om 20-jarig bestaan te vieren

Deleyaman brengt prachtige live video uit om 20-jarig bestaan te vieren

Dit jaar bestaat de multiculturele Franse formatie Deleyaman 20 jaar. Om dit te vieren traden ze in maart op in Parijs, daags voordat de wereld op slot ging. Tijdens de soundcheck van het concert in Theater du Temps namen ze een prachtige versie op van de track ‘The Valley’ van het album ‘Sentinel’ dat in januari dit jaar verscheen.

Bekijk de liveversie ‘The Valley’ via: https://www.youtube.com/watch?v=qQj0cV_dv_U

‘Sentinel’ is het achtste album van Deleyaman. Het album verkent nieuwe diepten in het muzikale universum van Deleyaman. De soundscapes, emoties en bezieling roepen een raadselachtige sfeer op, die zich bevindt tussen droom en werkelijkheid. Op de albumversie van ‘The Valley’ speelt Brendan Perry (Dead Can Dance) de cimbalom, drums en de bouzouki. In deze versie speelt Artyom Minasyan op klarinet en Madalina Obreja op viool.

Deleyaman is de eerste indie band die het oude blaasinstrument de duduk in hun line-up heeft opgenomen. Hun teksten in verschillende talen (Engels, Frans, Armeens) en het gebruik van instrumenten uit diverse culturen, zijn kenmerkend voor de band. Het geluid van Deleyaman is moeilijk in een enkel genre te passen omdat er uit velen invloeden wordt geput. Van post-punk tot Anatolische mystiek, van dark wave en existentiële poëzie tot art-rock, van de impressionisten tot atmosferisch minimalisme.

De muziek van Deleyaman is te horen op de soundtrack van de film “Le Divan de Staline” van Fanny Ardant uit 2017 en is gecoverd door Dead Can Dance (het liedje ’Autumn Sun’) tijdens hun “Dead Can Dance, A Celebration – Life & Works 1980 – 2019” tour.

De live versie van ‘The Valley’ werd opgenomen door het Franse muziektijdschrift LeCargo.

https://www.facebook.com/pg/deleyaman
http://www.deleyaman.com/

About Jessica de Wal