Habitants lanceert nieuwe single ‘Cod Fishing’

Habitants lanceert nieuwe single ‘Cod Fishing’

Vandaag presenteert de veelgeprezen triprock band Habitants uit Nijmegen hun nieuwste single ‘Cod Fishing’. De single markeert de tweede release van het aankomende album ‘Alma’, geproduceerd door Attie Bauw.

 ‘Cod Fishing’ neemt de luisteraar mee op een mysterieuze en melancholische reis door de wereld van trip rock. Het gelaagde nummer met tientallen vocals van de getalenteerde zangeres Anne van den Hoogen, verkent thema’s als schaamte en kwetsbaarheid in de context van liefde. De song roept vragen op over het overschrijden van zelfopgelegde grenzen en normen en onderzoekt of men weerloos kan zijn in de liefde.

Het langverwachte album ‘Alma’ zal op 22 maart 2024 worden uitgebracht via Psychonaut Records. De officiële albumlancering vindt plaats op 18 april in Doornroosje (Merleyn), Nijmegen.

Luister naar ‘Cod Fishing’ via: https://linktr.ee/habitants_band.

Habitants, opgericht in 2016 door René Rutten, oprichter van The Gathering, heeft met ‘Alma’ een nieuw muzikaal juweeltje gecreëerd. De vijfkoppige formatie, bestaande uit drie vrouwen en twee mannen, beweegt zich met hun unieke geluid ergens tussen Massive Attack, MONO en Portishead. Naast Anne van den Hoogen en René Rutten maken gitariste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie deel uit van Habitants.

Website: www.habitantsmusic.com

About Jessica de Wal