Julian Taylor brengt ‘Wide Awake’ uit, tweede single van aanstaand album ‘Beyond The Resevoir’

Julian Taylor brengt ‘Wide Awake’ uit, tweede single van aanstaand album ‘Beyond The Resevoir’

De bekroonde Americana/folk singer-songwriter Julian Taylor heeft zijn nieuwe single “Wide Awake” van het aanstaande album ‘Beyond The Reservoir’ uitgebracht. 

De Canadese singer-songwriter Julian Taylor brak in 2020 door met zijn rootsy, akoestische solo-album ‘The Ridge’, dat hem internationale bekendheid en een reeks prijzen opleverde. Op 14 oktober 2022 brengt Taylor zijn nieuwe album ‘Beyond the Reservoir’ uit via zijn label Howling Turtle, Inc., de distributie is in handen van Warner Music/ ADA. ‘Wide Awake’ is de tweede single van ‘Beyond The Reservoir’.

Julian vertelt over ‘Wide Awake’: “Ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven, dingen gedaan waarvan ik spijt heb. Soms leef ik te veel in mijn eigen hoofd en mijn gedachten helpen niet echt bij mijn mentale stabiliteit, soms hebben die gedachten zelfs mensen om mij heen schade berokkend. Wie ik ben en waar ik vandaan kom betekent heel veel voor me, vanwege de moeite die het mijn familie kostte om hun plek te veroveren. We zijn met elkaar verweven en we hebben allemaal het geluk universeel deel uit te maken van het leven. Als ik de dingen op die manier bekijk, ben ik zo dankbaar voor alles en voor iedereen die me ooit liefde heeft getoond. Ik kan alleen maar hopen dat ik de gunst op de een of andere manier heb wedergekeerd.”

Beluister de single via: https://lnk.to/JTWideAwake

Over Julian Taylor: 

De in Toronto gevestigde singer-songwriter Julian Taylor maakt al twee decennia deel uit van het muzikale landschap in Canada. Taylor genoot een doorbraakjaar in 2020, toen zijn tweede akoestische soloalbum, ‘The Ridge’ meer dan vijf miljoen keer werd gestreamed op Spotify. Naast het winnen van Solo Artist of the Year bij de Canadian Folk Music Awards, werd The Ridge ook genomineerd voor twee Juno Awards (Contemporary Folk Album of The Year, Indigenous Artist of Group of the Year), de Polaris Prize Long List, een Summer Solstice Indigenous Award (Contemporary Folk Album of the Year), een Canadian Music Week INDIES Award (Indigenous Artist of the Year), en een extra Canadese Folk Music Awards nominatie in de categorie Engelse Songwriter of the Year. De nominaties en prijzen bleven komen in 2022, waarbij Taylor de beste mannelijke artiest won in de International Acoustic Music Awards en vijf Native American Music Award-nominaties scoorde.

Taylor, van Mohawk en Caribische afkomst, is een veelzijdige artiest. Het ene moment speelt hij met zijn band elektrische rhythm and blues, en het volgende moment is hij te zien op een folkfestival met een intieme solo singer-songwriter set. Na zijn carriere met de band Staggered Crossing, is hij muziek blijven opnemen en optreden als soloartiest, en heeft hij sinds 2001 twaalf studioalbums uitgebracht. Zijn muziek is te horen in tv-shows als ‘Haven’, ‘Private Eyes’, ‘Kim’s Convenience’, ‘Degrassi: The Next Generation’ en ‘Elementary’. Vier van zijn albums staan op de longlist van de Polaris Prize in Canada. Twee nummers van het album The Ridge, het titelnummer “The Ridge” en “Human Race”, behaalden de nummer 1 positie van de Indigenous Music Countdown. Taylor heeft talloze keren door Canada en de VS getoerden het podium gedeeld met artiesten als Serena Ryder, Blue Rodeo, William Prince, AHI, Rodney Crowell, Keb’ Mo’ en opgetreden op het Festival d’Été de Quebec, het Mariposa Folk Festival, Ottawa BluesFest en meer. Daarnaast heeft Julian Taylor maarliefst twee keer opgetreden tijdens de Olympische Spelen, in Salt Lake City (2002) en in Vancouver (2010).

https://juliantaylormusic.ca/

About Jessica de Wal