Let’s Do It World kiest single van Nylon Six voor wereldwijde World Clean Up Day campagne

Let’s Do It World kiest single van Nylon Six voor wereldwijde World Clean Up Day campagne

Milieuorganisatie Let’s Do It World en pop duo Nylon Six delen een missie; wereldwijd mensen motiveren en verenigen om zwerfvuil op te ruimen. ‘We Are Smart’ is de titel van de nieuwe single van Nylon Six. De organisatie van World Clean Up Day heeft deze aanstekelijke song met bijpassende video uitgekozen om hun wereldwijde campagnes te ondersteunen.

De song
‘We Are Smart’ is speciaal geschreven om iedereen te inspireren na te denken over de plastic vervuiling en mensen te verenigen om onze planeet schoon te maken. Het is tijd voor actie. Daarin vonden het internationale Let’s Do It World en het Nederlands/Amerikaanse Nylon Six elkaar.

World Cleanup Day
Let’s Do It World organiseert jaarlijks de World Cleanup Day. In meer dan 180 landen steken miljoenen vrijwilligers die dag hun handen uit de mouwen om zwerfvuil in hun omgeving op te ruimen. Een fantastisch initiatief, dat elk jaar groeit en meer mensen bereikt. World Cleanup Day gaat in de campagnes van 2021 ‘We Are Smart’ gebruiken om de wereld te inspireren en te motiveren een einde te maken aan de wereldwijde afvalepidemie.

Zangeres Lasahka (NL)
Ik woon in de buurt van veel groen en water. Op het eerste gezicht heel mooi, maar als je wat beter kijkt, zie je het liggen; zwerfvuil. Overal. En dan vooral plastic. Ik wandel veel met de hond en raap veel op. Kinderen uit de buurt kunnen bij mij een heitje verdienen door te helpen opruimen. Maar de stroom is eindeloos. Wat je vandaag weghaalt, ligt er morgen weer. Ons afval is een enorm probleem! Omdat ik dit in mijn eentje niet kan oplossen, schreef ik er een song over. Muziek is een geweldig middel om een boodschap over te brengen.”

Video
Marike Knaapen (NL) is illustrator en vertaalde met bevlogenheid deze boodschap naar een bijpassende video. Marike haalde eerder de pers, door als plastic picker een maand lang het zwerfvuil van een bekend fast food restaurant in haar buurt op te rapen. Elke dag bracht ze een vuilniszak vol naar de balie, het was tenslotte van hun.
Het resultaat is een tot de verbeelding sprekende motion graphic in toepasselijke vintage stijl. Want hergebruik is tenslotte de oplossing om de groeiende berg afval te stoppen.

Nylon Six
Nylon Six is een intercontinentale muzikale samenwerking tussen de Nederlandse Lasashka en de Amerikaanse David K. Onlangs bracht het popduo hun debuut EP uit met vier catchy, verfrissende en dwarse popliedjes. ‘We Are Smart’ opent de EP. Beluister de Nylon Six EP via: https://nylonsix.com/music.

World Cleanup Day vindt in 2021 plaats op 18 september.

https://nylonsix.com/
www.worldcleanupday.org/
https://marikeknaapen.com/

About Jessica de Wal