Marcel Singor feat. Bas Bron – Futureproof

Marcel Singor feat. Bas Bron – Futureproof

Marcel Singor Photo 1 low resSinds Marcel Singor op 13-jarige leeftijd de Nederlandse ‘Guitar-awards’ won, geldt hij als een van de meest vooraanstaande gitaarvirtuozen van de lage landen. Marcel is sinds midden jaren 80 actief en verleende de afgelopen decennia zijn medewerking aan een indrukwekkende lijst van albums en optredens met zowel nationale als internationale artiesten. De laatste toevoeging aan dit rijtje is het album ‘Futureproof’ dat hij samen maakte met Bas Bron (muzikaal mastermind achter onder andere De jeugd van tegenwoordig, Bastian en Seymour Bits).

‘Futureproof’ is Marcel Singor’s eerste complete solo album, en ook zijn eerste volwaardige samenwerking in de context van eigen materiaal. ‘Futureproof’ combineert het beste van de, op het eerste gezicht, totaal verschillende muzikale werelden van Marcel en Bas.

Bron’s futuristische, synth-heavy productie laat precies de juiste hoeveelheid ruimte over voor Singor’s ongeremde leadgitaar, karakteristieke maar altijd toegankelijke vocalen. Gecombineerd met de nooit voor de hand liggende, melodieuze songteksten van Marcel.

De elf songs op ‘Futureproof’ zetten op een frisse en eigen manier funky, melodieuze, synthrock met vette gitaarsolo’s terug op de kaart. De eerste twee singles van het album zijn ‘Authority’ (https://youtu.be/EsGQE8jj5ZM) en ‘Technicolor’ (https://youtu.be/Y34922WL-IA).

Marcel Singor is de komende periode live aan het werk te zien op:

29 juli – Zoetermeer, De Boerderij (support van The Tubes)

6 sept – Thorn, Abbey Sessions Festival

www.marcelsingor.com

About Jessica de Wal