‘My Name’ van Wooden Soldiers duistere voorbode langverwacht debuutalbum

‘My Name’ van Wooden Soldiers duistere voorbode langverwacht debuutalbum

Vandaag brengt de Utrechtse folkband Wooden Soldiers een nieuwe single met clip uit. ‘My Name’ is afkomstig van het langverwachte debuutalbum dat in het najaar zal uitkomen en is het meest duistere nummer dat de band tot nu toe uitbracht.

‘My name’ gaat over vermomd geluk; mooie beloftes voor een hoge prijs. De clip is een psychedelische video-edit van zwart-wit beelden, gecreëerd met beelddonaties van vijf verschillende filmmakers. Geïnspireerd door de muziek en sfeer van ‘My Name’ doken zij in hun beeldarchieven. Het resultaat is een onheilspellende video waarin niks meer is wat het lijkt en waarin de aantrekkingskracht van de duisternis uit het niets lijkt te verschijnen.

Bekijk ‘My Name’ op Youtube: https://youtu.be/R1GExeHd_4o.

Met een aantal van de filmmakers heeft Wooden Soldiers eerder samengewerkt. Kristiaan Asscheman gaat aan kop met maar liefst twee Wooden Soldiers video’s, waaronder ‘Disco’, de best bekeken video van de band. Leuke easter egg: in ‘My Name’ zitten fragmenten verstopt uit eerdere video’s zoals ‘Crazy town’ en ‘City Lights’ en bovengenoemde ‘Disco’.

Wooden Soldiers is een moderne Indie-folkband met een zinnenprikkelende stijl en een positief geluid. De zeven muzikanten hebben de tijd genomen om als band te groeien en hun geluid te laten rijpen, als ware het een goede whiskey. Het resultaat is het meerstemmige, melodieuze dreamfolk album ‘Wooden Soldiers’ dat in 2019 uitkomt. Wooden Soldiers bracht tot nu toe twee EP’s uit; ‘Second’(2016) en ‘First’ (2013) en speelde onder andere op de Popronde, Stukafest, Le Guess Who Mini, Festival Mundial en de Grote Prijs van Nederland.

Het debuutalbum, inclusief ‘My name’, is opgenomen en geproduceerd bij Mailmen Studio door Martijn Groeneveld, gemasterd door Darius van Helfteren. De videoclip is ge-edit door Agnes Loonstra.

Op ‘My Name’ zijn te horen: Frank Wolff: zang en gitaar, Agnes Loonstra: zang en synthesizer, Nora Iburg: zang, Jan van der Hoeven: bas, Bart van Gemert: drums en Marthe Lasthuis: viool.

De filmmakers zijn: Kristiaan Asscheman, Benjamin Kamps, Vincent Steeman, Roland Vlijm en Agnes Loonstra.

https://woodensoldiers.nl/

About Jessica de Wal