Lévi laat klare taal horen in nieuwe single ‘Value’

Lévi laat klare taal horen in nieuwe single ‘Value’

‘Value’ is de tweede single van ‘As I Am’, de debuut EP van de Haagse zangeres Lévi. ‘Value’ is een nummer dat gaat over mensen die je voor lief nemen. De tekst is autobiografisch en gaat over een ex-vriendje van Lévi. “Ik denk dat veel mensen zich kunnen relateren aan dit soort situaties waarin lijkt alsof je het nooit goed doet”, licht de zangeres toe.

Lévi vervolgt: “De tekst is heel erg duidelijk en direct. Ik heb in dit nummer echt geprobeerd om niet bang te zijn voor duidelijke taal. Naar mijn idee is dat ook één van de sterkste kanten van ‘Value’. De tekst in combinatie met de melodie en de harmonie, brengen mijn boodschap duidelijk over.”

Luister naar ‘Value’ op Spotify: https://open.spotify.com/album/6JFDljhZLvH3tVXupsEGYR?si=-mjnNjKCTp2DN4xjiQJNjw of Apple Music: https://music.apple.com/us/album/value/1464766190?i=1464766191

Bekijk de ‘Value’ mini-vlog op Facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=2479486315404822

Debuut EP ‘As I Am’ is in April van dit jaar uitgekomen en gepresenteerd in Paard, Den Haag. In vijf oprechte en soulvolle tracks geeft ze zich letterlijk en figuurlijk bloot. Op dit moment werk Lévi aan nieuwe liedjes die later dit jaar uit zullen komen. Voor de nieuwe muziek zoekt Lévi inspiratie in het thema ‘verandering’ en haar visie op hoe het leven nu is. De nieuwe liedjes zijn net als de songs van ‘As I Am’ autobiografisch, maar zullen wat luchtiger van toon zijn.

Lévi Cox is 23 jaar en studeerde in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder de stroming jazz-zang. De invloeden soul, jazz en funk zijn  duidelijk terug te horen op de EP, al is pop het hoofdingrediënt dat de vijf liedjes verbindt. LÉVI laat zich inspireren door uiteenlopende artiesten zoals Lizz Wright en Sarah Vaughan, en door de schrijfstijl van Jessie J.

‘As I Am’ op Spotify: https://open.spotify.com/album/53hBF1oKvv0tvQy4pDm2QF?si=KF11fmNsTrmvQa2wrf0EpQ

https://www.instagram.com/levi.musicofficial/
https://www.facebook.com/levimusicofficial/

About Jessica de Wal