Noorse zangeres Susanna naar België voor een tweetal live optredens

Noorse zangeres Susanna naar België voor een tweetal live optredens

Na Noorwegen, Zwitserland, Ierland en Engeland, kan nu ook het Belgische publiek genieten van twee spectaculaire live optredens van de Noorse zangeres Susanna. Op vrijdag 28 september treedt Susanna samen met harpiste Giovanna Pessi, accordeonspeler Frode Haltli en violiste Sarah-Jane Summers op in de Handelsbeurs in Gent, en op zaterdag 29 september op het Musica Divana Festival in Herentals.

Een live voorproefje is de prachtige nieuwe video voor de single ‘Freight Train’, afkomstig van het album ‘Go Dig My Grave’ dat eerder dit jaar is uitgekomen. De video werd opgenomen in mei van dit jaar in de St.Edmund’s Church in Oslo. Susanna wordt in de video begeleid door muzikanten Giovanna Pessi, Ida Hidle en Tuva Syvertsen. Het origineel van ‘Freight Train’  is van de Amerikaanse folk-en blueszangeres Elizabeth Cotten, die ‘Freight Train’ in 1906 op 12-jarige leeftijd schreef.

https://www.youtube.com/watch?v=yMBl5zKpQ44

Susanna vertelt: “Schatzoekend in de platenwinkels van L.A. kwam ik het album ‘When I’m Gone’ van Elizabeth Cotten tegen en was meteen verkocht. Het is in zijn geheel een prachtige plaat met als absoluut hoogtepunt het nummer ‘Freight Train’. Ik ben enorm gefascineerd door hoe mensen denken over de dood. Vind je er troost in dat het leven op een dag eindigt, of ben je er juist bang voor? ‘Freight Train’ is in dat opzicht een echt meesterwerk. Het gaat er over blij te zijn met wat het leven te bieden heeft, hoe de dingen zich ontwikkelen en er vrede mee hebben dat je leven op een dag afgerond zal zijn.

‘Freight Train’ is de eerste track van ‘Go Dig My Grave’, het twaalfde album van de Noorse zangeres Susanna. Ze combineert muziek uit het Great American Songbook, oude Engelse traditionals en folksongs met antieke barokinstrumenten en haar karakteristieke vocalen. Naast Susanna zijn op ‘Go Dig My Grave’ ook de bijdragen te horen van de getalenteerde jonge accordeonist Ida Hidle en de bekende Noorse vioolspeler en folkzangeres Tuva Syvertsen. Ook werkt Susanna opnieuw samen met de  Zwitserse harpiste Giovanna Pessi. Pessi verscheen voor het eerst naast Susanna op het album ‘Sonata Mix Dwarf Cosmos’ (2007).

Susanna live in Belgie

Vrijdag 28 september Handelsbeurs, Gent. Meer informatie: https://www.handelsbeurs.be/nl/concert/susanna-go-dig-my-grave

Zaterdag 29 September Musica Divina, Herentals. Meer informatie: https://musica-divina.be/

About Jessica de Wal