Templo Diez brengt nieuwe video ‘Sound of Waves’ uit, voorbode van albumrelease op 2 oktober

Templo Diez brengt nieuwe video ‘Sound of Waves’ uit, voorbode van albumrelease op 2 oktober

Op 2 oktober 2020 brengt de Nederlandse band Templo Diez hun langverwachte nieuwe album ‘Starlight’ uit. Het album neemt je mee op reis langs een tiental nummers in de kenmerkende warme en filmische Templo Diez stijl.

De band werkte vijf jaar aan ‘Starlight’, een lange periode waar veel gebeurde op privé-gebied en persoonlijke ontwikkelingen. De eerste single van ‘Starlight’ is de track ‘Sound Of Waves’. Templo Diez zanger en gitarist Pascal Hallibert schreef ‘Sound Of Waves’ voor zijn dochter; het liedje gaat over het wonder van onschuld en de breekbare wijsheid die daarmee samengaat.

De video is gemaakt door Stift, een collectief jonge film- en videomakers uit Arnhem. Zij lichten graag toe hoe de prachtige video tot stand is gekomen: “Templo Diez werkt eigenlijk hetzelfde als wij: hun muziek is filmisch en verhalend, een prachtige combinatie. De manier waarop de band in hun teksten tijd en reflectie gebruiken, inspireerde ons om deze videoclip te maken. Naast onze eigen interpretatie van het nummer, werd ons verteld dat dit nummer is geschreven voor de dochter van de zanger. Dit inspireerde ons nog meer om dit verhaal over een dochter, tijd en reflectie te maken.”
Stift maakte eerder videoclips voor Steffen Morrison, Shirma Rouse, Ben Forte en Point Quiet.

Bekijk ‘Sound Of Waves’ via: https://youtu.be/_LjT-gELKEI

Templo Diez heeft in de loop der jaren een uitstekende live-reputatie opgebouwd, door emotionele en intense optredens, bijvoorbeeld tijdens diverse tours in Amerika (onder meer SXSW en CMJ) en Canada en verschillende Europese landen. In Nederland waren er optredens in onder andere Paard, Paradiso en Tivoli en op festivals als Crossing Border, Motel Mozaïque en The Music In My Head.

‘Starlight’ is het zesde studioalbum en geeft een startschot voor een nieuwe creatieve en actieve periode voor Templo Diez. Het album komt uit via label Innerstate 65. De distributie wordt verzorgd Continental Record Services.

www.templodiez.com

About Jessica de Wal