Timo de Jong brengt nieuwe video ‘Amatory Dormitory’ uit

Timo de Jong brengt nieuwe video ‘Amatory Dormitory’ uit

Afgelopen week is ‘Heart At Rest’ het debuutalbum van Timo de Jong officieel uitgekomen. Nu deelt de Nederlandse crooner de officiële video voor de single ‘Amatory Dormitory’ met ons.

‘Amatory Dormitory’ gaat over het langzaam uiteenvallen van een relatie waar de sleet in is gekomen. Men doet geen moeite meer en langzaamaan worden de kleuren doffer. Het lied staat bol van de metaforen over slaapkamers, wat één van de eerste plekken is waar het uitdoven van een relatie ingezet wordt.

Om de tekst van ‘Amatory Dormitory’ kracht bij te zetten, wilde Timo graag een geïllustreerde clip maken. Na zelf wat pogingen gedaan te hebben met stop-motion, besloot hij het professioneler aan te pakken. De zanger licht toe: “Gelukkig is er het platform Fiverr! Een heel fijn platform waar allerlei creatieve diensten worden aangeboden door ZZP’ers uit alle uithoeken van de wereld. Als je daar een tijdje op rond speurt, zie je allerlei stijlen voorbij komen. De stijl van Anik Mhamud sprak mij aan, omdat ik vrij duidelijk mijn verhaal kon vertellen en met hem kon bespreken wat erin moest. Vervolgens is hij er mee aan de slag gegaan en was ik naar wat kleine wijzigingen, de getekende trompet was eerst een saxofoon, ontzettend blij met deze internationale samenwerking.”

Timo de Jong maakt country folk en rock ’n roll muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw.

Zijn debuutalbum ‘Heart At Rest’ is uitgekomen via Revanche Records. De twaalf liedjes op ‘Heart At Rest’ vormen een prachtige mix van moderne en vintage “vibes”. Een knik naar muziek uit het verleden, maar zonder nostalgie en zonder pogingen om cutting-edge muziek te willen maken, waardoor de muziek tijdloos klinkt.

Timo’s zangstijl is ‘crooning’. Een stijl die draait om het creëren van een warme en gezellige sfeer, waardoor de luisteraar het gevoel krijgt te worden toegezongen door een goede vriend of geliefde. De intieme kwaliteit van Timo’s stijl maakt deze perfect voor het uiten van emoties en het overbrengen van teksten over liefde, verlangen en tederheid.

Timo de Jong live dates

Donderdag 22 juni: Wergea Bloeit 2023, Wergea

Zaterdag 24 juni: Plato, Zwolle

Zondag 25 juni: Simmerdeis Sluisfabriek, Drachten

Zaterdag 1 juli: Plato,Apeldoorn

Zondag 2 juli: Bietpicknick (bandshow), Westhoek

Zaterdag 22 juli: huiskamerconcert

Zondag 6 augustus: Prinsentuinconcerten, Leeuwarden

Zondag 7 oktober: Baars (met Ken Stead)

Zondag 15 oktober: Galerie Lytse Skientme, Koudum

 

Beluister ‘Heart At Rest’ via Spotify: https://open.spotify.com/album/3mpc2K7vj516RD3uSzQxP3?si=JfSAqt5hRaiqv-yJguE_vA

About Jessica de Wal