Willow Mae viert de liefde met single “Song of Songs”

Willow Mae viert de liefde met single “Song of Songs”

Februari was met Valentijnsdag al ‘de maand van de liefde’, met de release van de nieuwe single van Willow Mae is het dat des te meer. ‘Song of Songs’ brengt een ode aan de liefde en verschijnt vandaag als aanloop naar het volledige gelijknamige debuutalbum van Willow Mae dat op 30 maart 2019 uit zal komen. 

Beluister ‘Song of Songs’ via Spotify: http://bit.ly/WilowMae-SongOfSongs of bekijk de clip via Youtube: http://bit.ly/SongOfSongs-video.

‘Song of Songs’ klinkt als een ontspannen lentebries; toegankelijke jazz/pop die de waarheid over de Liefde bezingt. “Liefde heeft zoveel gezichten en kanten” aldus Willemijn van Helden (Willow Mae). “Het is hoopvol, soms tragisch, avontuurlijk, mysterieus. En het is iets waar ieder mens zich naar uit blijft strekken. Voor mij zijn al die kanten even inspirerend. Ik ben muziek gaan maken die de vraag probeert te beantwoorden, wat echte liefde voor mij betekent. Alledaagse liefde. De ultieme Liefde. Nu ervaar ik het als een zoektocht. Een verlangen om oprecht te kunnen zijn en daarmee niet bang te zijn, liefde mis te lopen. ‘Song of Songs’ is mijn ode aan de Liefde.”

Willow Mae volgde een succesvolle crowdfundactie op met het maken van haar debuutalbum: 12 liedjes met volledige band, strijkers en blazers. Naast haar werk als sessiezangeres en vocal coach tourde ze met haar band langs diverse jazzclubs, theaters en festivals in Nederland. Haar optredens zijn veelzijdig: het ene moment alleen met band, het andere moment in een multidisciplinaire show waarin ook theaterelementen zitten. Het is een veelzijdigheid die ze omarmt en die terug klinkt in haar muziek. Het album ‘Song of Songs’ laat invloeden horen van Joni Mitchell, Sting en James Taylor. De poëtische kant van Noa naast de rauwe randen van Alanis Morissette.

Op 30 maart 2019 beleeft het album haar live première met een optreden in Het Muziekhuis in Leiden Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-albumrelease-song-of-songs-willow-mae-55408686874.

Meer informatie over Willow Mae is te vinden op www.willowmae.nl

About Jessica de Wal