‘Paths’ van Wille & The Bandits vandaag verkrijgbaar

‘Paths’ van Wille & The Bandits vandaag verkrijgbaar
‘Paths’ is het vijfde studioalbum van de Engelse rootsrockers Wille and the Bandits dat vandaag is uitgekomen. De band is momenteel op tour door Europa en speelt in juli op Bospop.

Beluister ‘Paths’ op Spotify: http://bit.ly/WATB-Paths.

Op ‘Paths’ haalt Wille & The Bandits inspiratie uit de rockmuziek van de late jaren ’60 en ’70.  De band combineert nieuwe technologieën met elementen uit de wereldmuziek, dance en hiphop zorgt op die manier voor een uniek geluid. Zanger en gitarist Wille Edwards vertelt: “Ik heb het gevoel dat we er eindelijk in geslaagd zijn om verschillende soundscapes en de ongewone instrumentatie van ons geluid op één album vast te leggen, zonder onze rauwe live energie te verliezen.”

‘Paths’ is een divers album waarop gebruik gemaakt wordt van een scala aan bijzondere instrumenten en overwegend vintage apparatuur. De oplettende luisteraar hoort onder andere de lap steel gitaar, handpan drum, dobro, udu, djembe en Indiase klankschalen.

Het album opent stevig met ‘One Way’, een aanklacht tegen het huidige politieke klimaat.
‘Keep It On The Down-low’ laat horen hoe de band moderne elementen uit rap en hiphop integreert in hun muziek.
‘How Long’ is een ode aan Chris Cornell. “Het overlijden van de Soundgarden zanger greep mij erg aan. Terwijl ik op het strand van Cornwall zat, schreef ik dit liedje dat gaat over hoe zwaar een depressie kan zijn en hoe lang het kan duren om deze te overwinnen”, vertelt Wille.

De eerste single van ‘Paths’ is ‘Find My Way’ (inmiddels goed voor meer dan 111.000 views op Youtube), een stevige rocktrack die gaat over het vinden van je weg in een wereld waar geld lijkt te regeren.
‘Watch You Grow’ schreef Wille toen hij voor het eerst vader werd en gaat over de existentiële veranderingen die hij doormaakte.

Wille & The Bandits heeft een indrukwekkende live reputatie. De band tourde onder andere met  Deep Purple, Status Quo, Jon Butler Trio, Warren Haynes en Joe Bonamassa. In hun thuisland speelde de band op prestigieuze festivals als Glastonbury en Isle of Wight en tijdens de Olympische Spelen in Londen.

www.willeandthebandits.com

About Jessica de Wal