Indische Buurt Festival – Samen Verder in Amsterdam Oost

Indische Buurt Festival – Samen Verder in Amsterdam Oost

Samen Verder

Op 4 september 2021 is het tussen 11:30 uur en 19:00 uur feest in de Indische Buurt. Onder het thema ‘Samen Verder’ komt de buurt weer echt bij elkaar om samen te genieten van het beste wat de wijk te bieden heeft.

MuziekTuin Cultopia

In MuziekTuin Cultopia in Langkatstraat kun je loungen op het gras. Verwacht optredens van onder andere Nita Aartsen met toptrio met het programma Jakarta before, now and future, The Jones Project, Marta Arpini, Van Piekeren Band en een Mystery Guest die binnenkort aangekondigd zal worden.

Timorplein voor kids en jongeren

Van het Timorplein wordt een KidsPlein gemaakt waar Poppenkast Opgepast en stichting BIGS zorgen voor spel en plezier voor de allerkleinsten, 4 tot 12 jaar. Iedereen tussen 14 en 21 kunnen terecht bij de JongerenHub van muziek, spoken word en lekker chillen rond het podium, door PleinGames.

ShopAround en KunstStraat

De winkeliers van de Javastraat pakken uit met de ShopAround met aanbiedingen en lekker eten & drinken bij de uitgestalde kramen op de stoep. De beste kunst van de wijk kun je zien in de KunstStraat in de Sumatrastraat, Het Buurtatelier, KRIMPclub, Open Oost, TransAmsterdam, Erna Leussink, Jonathan Schuit, Sonya Wilson, Trans Art School, Camille van Neer, Netty Geleisteen, Ageethe alias Pixelpolly, Esra Sakir Film en PIM Atelier doen al mee.

InitiatievenMarkt

Rondom de Javastraat is de InitiatievenMarkt waarin de verschillende (buurt)initatieven het nieuwe nieuwe seizoen inluiden.  Onder andere Life&Style, GroenDoen, Assadaaka, de Buurtwinkel, Vereniging Aaneen, Meevaart Opleidingen, Zakgeldproject, Ondernemersvereniging Javastraat, Shafia’s Creativiteit, Moneyschool, Meander Massage, Geheugen van Oost, Civic, Wijkkunde, Vrouwen voor Vrouwen, Stichting MOI, De Piramide, Spelinloop Re-Play, PAO/ASKV, Mindfulness voor de Buurt, Interactive Oost, Ondernemersvereniging Makassar, Buurthulp Oost en Indische Buurt Balie zullen zich presenteren.

Food & bier route

Culinaire liefhebbers komen op het Indische Buurt Festival ook aan hun trekken, want er wordt een food & bier en cultuurroute gepland door de wijk.

Indische Buurt TeleVisie zendt alles de hele dag live uit op Youtube en Facebook Live vanaf de locatie en vanuit de studio in de wijk.

June 5, 2021