Lavalu (NL)

Lavalu (NL)
‘Solitary High’ is het nieuwe album van componist, pianist en zangeres LAVALU. Met deze cd, de eerste van een drieluik, keert zij terug naar haar roots. “Alleen de vleugel en ik, geen band meer achter me.  Maar dan wel op mijn manier: de piano klassiek, de zang onvervalst pop, kamermuziek anno nu” vertelt de Arnhemse. Beluister ‘Solitary High’ via Spotify.

Het Pauperparadijs

Onder de naam LAVALU maakte multi-talent Marielle Woltring eerder drie albums die goed zijn ontvangen. Samen met haar band toerde ze langs meer dan driehonderd popzalen, festivals en theaters, waaronder Montreux Jazz en Noorderslag. Ook schreef ze alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, dat na twee uitverkochte seizoenen met in totaal 92.000 bezoekers volgende zomer vier weken in Carré staat.

Hedendaagse songs met een unieke sound

‘Solitary High’ is na ‘Now’ (2007), ‘Hope Or Liquid Courage’ (2009) en ‘Fighting Wildfires’ (2013) het vierde album van LAVALU. Ze speelt pianostukken die geïnspireerd zijn door het werk van Erik Satie en Claude Debussy en haar zang doet denken aan eigenzinnige zangeressen als Joan as Policewoman of Roísin Murphy. Met haar intense stem en rake teksten zorgt dit voor hedendaagse songs met een unieke sound.

www.lavalu.nl

 

February 9, 2018