LÉVI (NL)

LÉVI (NL)
‘As I Am’ is de debuut EP van de Nederlandse zangeres LÉVI. In vijf oprechte en soulvolle tracks geeft ze zich letterlijk en figuurlijk bloot. De EP komt uit op 5 april 2019 en de release wordt diezelfde dag gevierd in het Paard, in Den Haag.

Diepe dalen en mooie momenten

De rood draad op ‘As I Am’ wordt gevormd door een aantal momentopnames uit het leven van de jonge zangeres, die zij heeft verwerkt in persoonlijke teksten en pakkende melodieën. LÉVI vertelt over diepe dalen maar ook hele mooie momenten die haar hebben gevormd tot wie zij nu is. Zo gaat de eerste single ‘Giving Up Love’ over de scheiding van haar ouders. “Ik kwam er pas na de opnames achter waar dit nummer voor mij eigenlijk over ging. Ik had wel een idee maar ik had het nog geen duidelijke plek kunnen geven tot nu toe”, licht de zangeres toe.

 Het perfecte plaatje

Ik sta zelfs naakt en zonder make-up op de cover. We zijn zo bezig met het perfecte plaatje tegenwoordig. Dat hoeft van mij niet. Je neemt me maar zoals ik ben. Als dat je niet bevalt ook prima, maar ik laat mezelf niet meer iemand anders zijn dan wie ik echt ben. Die eerlijkheid hoor je ook in mijn muziek terug. Take it or leave it”, aldus LÉVI.

Lizz Wright, Sarah Vaughan en Jessie J

Lévi Cox is 23 jaar en studeerde in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder de stroming jazz-zang. De invloeden soul, jazz en funk zijn  duidelijk terug te horen op de EP, al is pop het hoofdingrediënt dat de vijf liedjes verbindt. LÉVI laat zich inspireren door uiteenlopende artiesten zoals Lizz Wright en Sarah Vaughan, en door de schrijfstijl van Jessie J.

In het grijs durven leven

Op 5 april presenteert ze ‘As I Am’ met haar voltallige band in het PAARD in Den Haag, waar ze met een visueel sterke show haar muziek zal onderstrepen. “Ik heb ervoor gekozen om alles zwart wit te maken, omdat je in mijn ogen ballen nodig hebt om in het grijs te durven leven. Dit ga je ook terug zien op het podium. Niet alles hoeft altijd kleurrijk en fantastisch te zijn, zo is het leven nou eenmaal niet. Hoewel ik een optimist ben, draag ik toch wel een hoop bagage met me mee die ik heb leren omarmen als een deel van mezelf.

April 3, 2019