Lukas Batteau (NL)

Lukas Batteau (NL)

Klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend. Steeds hoopvol en met de sferische melancholie van een ondergaande zon. Het soloalbum Wasteland van singer-songwriter Lukas Batteau trekt je naar de speakers, sluit je mond en opent je oren wijd. Het album verschijnt op dinsdag 22 oktober 2013.

Op het langverwachte Wasteland staan 11 prikkelende songs met een aantrekkelijk rauw indierandje. Van de aanstekelijk zomerse single Dance (for the dead), dat ook nog in ‘the more banjo-versie’ als extra track is toegevoegd, tot aan de kippenvelballad Island of sorrow houdt Lukas Batteau je stevig in zijn macht. Een album waar niet aan te ontkomen valt. Een mijlpaal met een gouden randje.

De productie van Wasteland was in de kundige handen van Steve Savage uit Nashville. Op het album kreeg Batteau verder waardevolle hulp van vooraanstaande musici: Florian Bungardt (Gregor Meyle DE), Yori Olijslagers (Secret Rendezvous, Kyteman), Frank Wienk (Most Pleasant Man, Kyteman, Eefje de Visser), Niels Broos (Kyteman, Pete Philly) en Red Limo String Quartet (Janne Schra, Kyteman).

Onlangs tekende Lukas Batteau een contract bij het Duitse label Popup Records, dat ook zijn boekingen ter hand neemt. In november verschijnt single Dance (for the dead) in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en in januari zet Popup Records Wasteland uit in deze landen. Lukas Batteau staat op vrijdag 4 oktober op het eerste Dordts Singer Songwriter Festival en op vrijdag 25 oktober vindt de officiële release van Wasteland plaats in de Utrechtse Ekko.

Met Wasteland zet de half-Amerikaanse half-Nederlandse singer-songwriter Lukas Batteau een verdiende megastap naar een groter en breder publiek.

www.lukasbatteau.com

January 7, 2014