Maarten Van Praag (NL)

Maarten Van Praag (NL)

Maarten van Praag: een aangenaam, puur en herkenbaar stemgeluid. Liedjes die je raken, recht naar het hart. Eind augustus 2013 presenteert Maarten zijn nieuwe EP Shells And Stones. De EP is zijn meest persoonlijke en directe werk dusver.

‘Als de klok van Arnemuiden, welkom thuis…’, was een van de vele hits van Maarten’s muzikale grootvader Max van Praag in de jaren 40/50. De afgelopen tien jaar legt Maarten zelf eveneens vele kilometers af binnen de muziekwereld. Hij was frontman van de groep City To City (met een nummer 1 hit, een Edison, etc). En speelde alleen of met band tot in alle uithoeken van het land – van huiskamer via poppodium tot festival.

De vele gesprekken die hij onderweg voerde met publiek, muzikanten en journalisten duwen hem langzaam maar zeker in een nieuwe richting – weg uit de comfortzone, klaar om op een andere wijze dan voorheen te schrijven. Steeds vaker test hij songs uit voor publiek, wat niet werkt wordt soms letterlijk ter plekke aangepast.

De invloed van opa Max resoneert ook in Shells And Stones, de titeltrack en eerste single van de EP. De tekst is geïnspireerd op één van zijn uitspraken en on the spot achter de microfoon geschreven. De EP is gemaakt in nauwe samenwerking met producer Tony Cornelissen en een deels Nederlands – Canadees onderonsje. Harry Hess, frontman van Harem Scarem heeft eveneens meegewerkt aan de tracks.

www.maartenmusic.nl

January 7, 2014