Roos Meijer – altfolk artiest

Roos Meijer – altfolk artiest

De oprechte alt-folk van Roos Meijer raakt zelfs de meest onverschillige luisteraar in het hart, aangezien de artiest met haar muziek een stem geeft aan bijzondere maar ongehoorde mensen van over de hele wereld.

Diversiteit aan genres

Geïnspireerd door een diversiteit aan genres, waaronder folk, klassiek, indierock en Arabische muziek, slaat Roos bruggen in een muzikaal landschap en neemt je mee naar nieuwe gebieden. Met een ingetogen maar diepgaand gevoel voor detail, zowel in haar zang als in de composities, tekent haar muziek emotionele, fijne patronen die zelden zichtbaar zijn in pop muziek.

‘Why Don’t We Give It A Try?’

‘Why Don’t We Give It A Try?’ is het debuutalbum van Roos Meijer met daarop nummers geïnspireerd op gesprekken die de songwriter had met acht changemakers. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor maatschappelijk vraagstukken zoals klimaat, antiracisme, mensenrechten, dakloosheid en feminisme.

Unieke empathie

Gevuld met eclectische maar intieme arrangementen, creëert elk nummer een volledig eigen sonische cultuur binnen de wijdere wereld van het album die, door de unieke empathie van Roos ‘ artistieke stem, uit een plaats van oprechte ernst en maatschappelijke verantwoordelijkheid komt.

Popronde

De eerste drie singles van ‘Why Don’t We Give It A Try?’ zijn in de zomer van 2021 uitgebracht en hebben veel positieve reacties ontvangen in de internationale media. De laatste single van het album verschijnt op 29 oktober en op 12 november komt het volledige album uit. Ook is Roos geselecteerd voor de Popronde, het reizende festival voor opkomende artiesten.

Album releaseshow met Residentie Orkest

Op 29 november heeft Roos de eer om samen met het prestigieuze Residentie Orkest in het PAARD in Den Haag op te treden. Voor dit concert zal ze putten uit haar volledige repertoire en het debuutalbum integraal spelen.

Inzicht in het leven van vluchtelingen

In 2018 bracht Roos haar debuut EP ‘Maktub’ uit, met muziek geïnspireerd door de mensen die ze ontmoette tijdens haar werk in vluchtelingenkampen in Griekenland. ‘Maktub’ combineert oosterse en westerse popmuziek en geeft inzicht in het leven van vluchtelingen. Alle opbrengsten van het project worden gedoneerd aan Sounds of Change, een Nederlandse organisatie die muzieklessen geeft in vluchtelingenkampen.

Meeslepend muziekstuk

In 2020 bracht Roos twee nieuwe singles uit: ‘Made For Loving You’ in juni, een nummer geïnspireerd op de onvoorwaardelijke liefde tussen ouders en kinderen die ze opmerkte tijdens het werken in de vluchtelingenkampen, en ‘Calm Me Down’ in november, een meeslepend muziekstuk dat je meeneemt in haar beleving van paniekaanvallen.

www.byroosmeijer.com

https://www.instagram.com/by.roosmeijer

https://byroosmeijer.bandcamp.com

October 5, 2021