Tim Schou (DK)

Tim Schou (DK)

Tim Schou staat bekend als “couchsurfende singersongwriter”, die ervoor koos de basiszekerheden van het ‘normale leven’ in te ruilen voor een avontuurlijker bestaan. Na zeven leerzame en inspirerende jaren als muzikale globetrotter is Tim geland in zijn thuisland Denemarken, met in zijn bagage een documentaire, een geplande concertreeks en de release van zijn debuutalbum ‘Hero / Loser’ op 9 april 2021.

Tim Schou begon de winter van 2020 met twee uitverkochte concerten in het Royal Danish Playhouse in Kopenhagen waarbij het publiek genoot van Tim die vanaf zijn zitbank op het grote podium een grootschalig intiem huiskamerconcert gaf. Tegelijkertijd is hij in de studio bezig geweest met het afronden van de liedjes voor zijn debuutalbum ‘Hero / Loser’, waarop hij zich doet gelden als ervaren songwriter en zanger.

De eerste single van ‘Hero / Loser’, de track ‘Where You Are’ kwam vorig jaar uit en werd goed ontvangen met een 10 weken durende notering in de Top 100 op de Deense airplay hitlijst. De single, uitgebracht in samenwerking met het Engelse label PIAS, kreeg daarnaast airplay in twaalf verschillende landen, onder andere op MTV Germany. De populaire Deense ochtendshow ‘Go’Morgen Danmark’ nodigde Tim uit om een akoestische versie van de single live op de nationale tv te spelen.

De tweede single ‘Comeback’, kwam uit in januari 2021 en markeert een nieuw hoofdstuk in Tim’s carrière. De single staat ook symbool voor een ‘comeback’ die de hele wereld hard nodig heeft na een jaar vol grote uitdagingen. De derde single ‘Mad Love’ zal in april verschijnen, tegelijkertijd met het album. De vocalen van de jonge, opkomende Deense artiest Sophie Darum spelen een grote rol op deze single. Het prachtige duet is geschreven in samenwerking met de Engelse zangeres en songwriter, Ella Henderson.

Op Spotify heeft Tim meer dan 15 miljoen streams en op Deense nationale radiostations werd hij meer dan 3200 keer gedraaid. Bovendien werd Tim gecast om de stem van Justin Timberlake te vervangen in de Deense versie van de DreamWorks animatiemusical ‘Trolls World Tour’.

In oktober 2020 was Tim Schou te zien in de tv-serie ‘Et Giftigt Venskab’ (A Toxic Friendship) op de Deense tv-zender DR3. In de minidocumentaire, bestaande uit vier afleveringen, volgen we Tim en de Deense filmmaker Lukas Valentin bij het filmen van een full-length documentaire die in het voorjaar van 2021 zal verschijnen. De documentaire laat Tim’s interessante reis als muzikant en globetrottende songwriter zien.

In november 2020 bracht de rockband Go Go Berlin de EP ‘Lyfe’ uit, met Tim als songwriter van de singles ‘Struggle Is Real’ en ‘I Never Meant To’. Tim is eveneens songwriter op Kill Buzzbee’s ‘Save Yourself’ en Liberty’s (Mattias Kolstrup’s) ‘I’m Back’. In 2020 werkte Tim verder samen met songwriters en artiesten als Iris Gold, Ella Henderson, Viktoria Siff, Freja Kirk, Sick Individuals en het Texaanse duo, KTJ & Carly.

Voor Tim maakt de release van ‘Hero / Loser’ de cirkel rond van zijn persoonlijke reis, die hij zeven jaar geleden begon als wereldreiziger en afrond als gevestigde songwriter en popmuzikant. Het is een tijd geweest met ups en downs, in relaties en op carrièregebied, vandaar de toepasselijke titel ‘Hero / Lover’.

Het album komt uit op 9 april 2021 via Iceberg Music Group.

https://bio.to/TimSchou

February 15, 2021