Wolf Vanwymeersch (BE)

Wolf Vanwymeersch (BE)

Wolf Vanwymeersch zette zijn eerste muzikale stappen bij Waldorf en leerde lopen bij The Van Jets, en na zijn reis met Elefant gaat hij nu op solo expeditie. In 2022 presenteert hij zijn eerste soloalbum ‘The Early Years’.

‘The Early Years’ is een album dat reflecteert en nostalgisch stilstaat bij het leven van de Belgische singer-songwriter en gitarist tot nu toe. Nummers die terugblikken op zijn jeugdjaren worden gecombineerd met liedjes die Wolf daadwerkelijk tijdens zijn jonge jaren schreef.
Hoewel zijn roots in de elektrische gitaarmuziek (Waldorf, The Van Jets, Raketkanon en Ian Clement) liggen, deelt Wolf Vanwymeersch op ‘The Early Years’ zijn versie van singer-songwriter muziek. Tijdens de opnames van het album liet hij de elektrische gitaar zoveel mogelijk links liggen, leerde gitaar te spelen zonder plectrum, om zo voor een combinatie van akoestische gitaren en elektronische sounds te kunnen gaan.

Vanwymeersch schrijft zijn hele leven al eigen nummers, maar sinds die verwoeste lockdown is de tijd rijp om ze uit te brengen en live te spelen. De korte documentaire van Anton Coene, al jaren een goede vriend van Vanwymeersch, en de eerste single ‘Not To’ waren een fantastisch voorsproefje.

Wolf, opgegroeid met The Beatles, metal en Cohen, denkt liever niet in hokjes, maar in sferen. Zijn melodieën zijn pakkend en de songstructuren verraden een ongebruikelijk muzikaal brein. Hij is een muzikant die ervan houdt om verschillende geluiden te laten botsen, zoals singer-songwritermuziek en elektronische muziek. Live wordt Vanwymeersch vergezeld door twee ervaren muzikanten: Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards, Elefant) en Roeland Vandemoortele (Too Tangled, Rick de Leeuw).

https://wolfvanwymeersch.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/vanwymeerschwolf/

March 16, 2022