‘Bladzijde 1’, debuutalbum van Delise nu verkrijgbaar

‘Bladzijde 1’, debuutalbum van Delise nu verkrijgbaar

Delise maakt catchy Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Haar heldere stem, gitaarspel en teksten vormen het fundament van debuutalbum ‘Bladzijde 1’ dat vandaag is uitgekomen. Delise viert de release in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn op 6 oktober met speciale gastoptredens van onder andere Matthijn Buwalda en Hans van Vuuren.

‘Bladzijde 1’ staat voor een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in het leven van Delise. Als jonge tiener begon de zangeres met het schrijven van eigen liedjes. Haar talent werd opgemerkt door de oprichter van Vrienden van Amstel LIVE. Hij bracht haar in contact met Bas Kennis (van BlØf) en de band van Anouk, met wie ze enkele jaren samenwerkte.

Delise won diverse internationale prijzen met haar band, en ze maakte een liedje voor de bekroonde film ‘Het Schnitzelparadijs’. Ook deed de spontane zangeres mee aan tv- programma’s Rock Nation en X-Factor. Ondanks deze successen besloot ze zich na het afronden van haar Rechtenstudie volledig te richten op haar baan als jurist.

Na een burnout in 2016, betekende de deelname aan een songwriterweek in Spanje het startschot van ‘Bladzijde 1’. De zangeres vertelt: “Aan een privé zwembad schreef ik samen met Jeroen Swinnen en Suzanne van Manen het liedje ‘Schuil bij mij’. Ik raakte enorm geïnspireerd om eindelijk een volledig eigen album te maken. Ik voelde dat  het dit jaar écht moest gaan gebeuren. Ik had al een aantal liedjes in de kast liggen en daarmee ben ik naar Henk Pool (o.a. Marco Borsato,  Sjors van der Panne, Guus Meeuwis en Kim Lian van der Meij) gegaan. Samen hebben we de liedjes opgepoetst en herschreven.

Beïnvloed door popartiesten als Nielson, Adriana Partimpim, KT Tunstall, Jewel Kilcher en Nelly Furtado, luisteren de liedjes op ‘Bladzijde 1’ als de seizoenen van het jaar. De titeltrack is als januari, en gaat over een nieuw begin. ‘Dat Doe Je Goed’ is een zonnige track en daarom lekker uitbundig. Delise vertelt: “Als ik in het vliegtuig zit en ik zie de Nederlandse kustlijn verschijnen achter het vliegtuigraam, dan weet ik dat ik weer bijna thuis ben. Wat een heerlijk gevoel is dat.” ‘Mis je mij’ gaat over iemand die je uit het oog verliest en waarvan je je afvraagt of diegene nog ooit denkt aan hoe het was. De tweede single ‘Klein Zusje’ is een upbeat, pittig popliedje met een prikkelende tekst. ‘Wat Je Doet’, laat je verlangen naar mooi weer en lekker op pad gaan. Afsluiter‘ Schuil Bij Mij’ is een introspectief liedje dat de cirkel rond maakt.

www.delisemusic.nl

About Jessica de Wal