Blue Crime kondigt albumrelease show in Paradiso en nieuwe video ‘UFO’ aan

Blue Crime kondigt albumrelease show in Paradiso en nieuwe video ‘UFO’ aan

Blue Crime brengt op vrijdag 4 september het officiële debuutalbum “I Am Afraid We Became One” uit op eigen label Meduse MagiQ. De Amsterdamse band viert de release in de Grote Zaal van Paradiso op 16 september. Voorbode van de release is de nieuwe single ‘UFO’ die vandaag uitkomt.

‘UFO’

Vandaag brengt Blue Crime de eerste single en video van ‘I’m Afraid We Became One’ uit. ‘UFO’ komt zowel gejaagd als fraai uit de verf: een stortvloed van withete gitaren, felle drums en stuwende baspartijen. Het nummer geeft een mooie eerste impressie van het onmiskenbare, meeslepende geluid dat Blue Crime gestaag heeft ontwikkeld.

Albumrelease show in Paradiso op 16 september

De avond wordt een collectieve releaseparty van twee geliefde Amsterdamse bands in de Grote Zaal. Het tegendraads viertal Apneu presenteert het vierde album ‘Silvester’ dat op 11 september verschijnt. Het nieuwe album van veelkoppig collectief Blue Crime album ‘I’m Afraid We Became One’ komt een week eerder uit. De twee bands slaan de handen ineen voor een gezamenlijke albumpresentatie in Paradiso. Ze worden vergezeld door Global Charming; een veelbelovende nieuwe post-punk band. Hun debuutalbum ‘Mediocre, Brutal’ verschijnt in oktober bij Subroutine.

Blue Crime tour

Na uitgebreide tours door Europa (waaronder op het gerenommeerde Meltdown Festival, op uitnodiging van The Cure-frontman Robert Smith), Noord-Amerika en Zuid-Afrika, zal Blue Crime dit najaar een aantal shows in Nederland doen.

Wo. 16 september – Paradiso, Amsterdam
Vrij. 18 september – Ekko ACU, Utrecht met Flowers
Za. 19 september – De Pul, Uden

www.bluecrime.net
www.facebook.com/bluecrimemusic
www.medusemagiq.com

About Jessica de Wal