Susanna brengt video ‘The Vampire’ uit, voorbode van albumrelease op 11 september

Susanna brengt video ‘The Vampire’ uit, voorbode van albumrelease op 11 september

‘The Vampire’ is de nieuwe single van Susanna, die vergezeld van een prachtige video, vandaag uitkomt. Het is de vierde single van het album ‘Baudelaire & Piano’ dat op 11 september uitkomt. De eerste drie releases zijn goed ontvangen en wakkeren de verwachtingen voor het album aan.

De Noorse zangeres Susanna gebruikte tien gedichten uit Charles Baudelaire’s (1821-67) meesterwerk “The Flowers of Evil” (vertaald door Anthony Mortimer) als basis voor tien nieuwe nummers.

‘The Vampire’ was één van de zes gedichten uit Baudelaire’s meesterwerk ‘Les Fleur du Mal’ dat in 1857 in Parijs bij wet verboden was. Het werd gecensureerd omdat de woorden ‘obsceen’ waren. Susanna: “Dat is op zichzelf al interessant, maar ik was in de eerste plaats getroffen door de intensiteit van het gedicht. De vampier is een sterke metafoor voor gevangen worden in een emotionele, bijna onterende warboel.”

De visual artists Carsten Aniksdal en Sølve Sæther hebben een mooie video geschoten in het bos, waar de schaduwen het licht laten doorbreken, terwijl het best mogelijk zou kunnen zijn dat er vampiers op de loer staan. Aniksdal maakt ook deel uit van Susanna’s albumrelease show in het Henie Onstad Art Center in Sandvika, Noorwegen waar zijn film- en videomateriaal de muziek zal begeleiden.

Bekijk die video via: http://bit.ly/TheVampireOfficialMusicVideo

Beluister de single via de verschillende streaming platforms: https://bit.ly/SusannaTheVampireSingle

‘Baudelaire & Piano’ is een album gemaakt in isolatie, teruggebracht tot alleen de expressieve, soulvolle stem en het ragfijne, betoverende pianospel van Susanna. Deze combinatie zorgt ervoor dat de buitengewone kwaliteiten van Baudelaire’s schrijfkunst goed tot hun recht komen.

‘Baudelaire & Piano’ komt uit via haar eigen label, SusannaSonata. De distributie is in handen van Konkurrent.

https://susannamagical.com/

About Jessica de Wal