Daniël Tomàs brengt EP ‘Pluviophile’ uit en treedt op tijdens de Popronde

Daniël Tomàs brengt EP ‘Pluviophile’ uit en treedt op tijdens de Popronde

Op vrijdag 27 oktober brengt Daniel Tomàs zijn EP ‘Pluviophile’ uit via Revanche Records. De EP is een verzameling van de singles ‘Hypnagogia’, ‘Réverie’ en de nieuwe compositie ‘Pluviophile’, geïnspireerd op de liefde voor regen. De EP is een voorbode van Daniël Tomàs’ nieuwe album dat in het voorjaar van 2024 wordt verwacht.

Daniël Tomàs is een Nederlandse artiest die neoklassiek combineert met invloeden uit de jazzmuziek. Toen zijn pianoleerlingen steeds vaker met neoklassieke pianostukken bij hem kwamen, besloot hij zich dit genre eigen te maken in een unieke mix van piano en improvisatie. Met als resultaat de release van het album ‘Pintures I’ en de succesvolle singles ‘Hypnagogia’ en ‘Réverie’.

De composities van Daniël zijn als het ware vertellende stukken. De boomlange pianist licht toe: “Het gaat om het overbrengen van gevoelens en sferen. Mijn muziek is vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen en emoties, maar ik probeer geen letterlijke verhalen te vertellen. Ik probeer de luisteraar uit te nodigen om even te ontsnappen aan de wereld en tot rust te komen.”
Afbeelding
Tijdens de liveshows die Daniël speelt, combineert hij piano en elektronische apparatuur om een bijzondere sfeer neer te zetten. Hij improviseert en nodigt de luisteraar uit te luisteren en te ontspannen. Na de optredens ontvangt Daniel de nodige positieve reacties; “Wat een prachtige pianostukken, met mijn ogen dicht een film gemaakt”, schreef een bezoeker op de kaartjes die Daniel na zijn optredens uitdeelt.

Tijdens de Popronde 2023 is Daniël Tomàs te zien op de volgende locaties:

13/10/2023 Uden – Kruisherenkapel
14/10/2023 Venlo – XIE
15/10/2023 Harderwijk – Kruisherenkapel
19/10/2023 Utrecht – ZIMIHC Theater
29/10/2023 Hoorn – Kunstgalerij
03/11/2023 Zwolle – Academiehuis
04/11/2023 Rotterdam – Kunstuitleen
10/11/2023 Alkmaar – Soepp
19/11/2023 Bergen op Zoom – Markiezenhof

Meer informatie:
www.danieltomasmusic.com

Fotografie: Robin Wagenaar

About Jessica de Wal